Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.367
% 0.60
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.367
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Kripto Para Aktörleri İş Başında : Genesis Bloğu’na Yıl Dönümü Hediyesi BTC Gönderildi !

Bitcoin “Bitcoin Genesis Günü” yıl dönümü ile birlikte 14. yaşına girdi. Bundan tam 14 yıl önce ilk bloğu oluşturulan Bitcoin, ileride piyasa değeri 2 trilyon doları bulacak kripto para piyasasının önünü de açmış oldu.

Bitcoin’in 14. yaş günü kutlamaları kapsamında kripto para piyasasının aktörleri tarafından Genesis Bloğu’na BTC gönderilerek ağın kurucusu Satoshi Nakamoto anıldı.

Bitcoin 3 Ocak 2009 yılında ortaya çıkmış ve “Genesis Bloğu” olarak bilinen ilk blok Satoshi Nakamoto tarafından bulunmuştu ve bu sebeple Bitcoin’in doğum günü olarak kabul edilen 3 Ocak, kripto para sektörü aktörleri tarafından Satoshi Nakamoto’yu anarak ve ona BTC göndererek kutlandı.

Aralarında Binance, CEO Changpeng Zhao (CZ) ve Michael Saylor’un da olduğu birçok kullanıcı çeşitli yollarla Satoshi Nakamoto’ya ve Bitcoin’e olan minnetlerini bu şekilde göstermeye çalıştılar.

Bir çok kullanıcı sosyal medya hesaplarından Satoshi Nakamoto tarafından Bitcoin’in orijinal kodları arasına gizlediği “Şansölye, bankalar için ikinci kurtarma paketinin eşiğinde.” manşetini paylaştı. Bilindiği gibi Satoshi Nakomoto, kendisi için önemli olduğu varsayılan 3 Ocak 2009 tarihine ait bu manşeti Genesis Bloğu’nun zaman parametresine gizlemişti.

 

Bitcoin

Bitcoin için kutlama mesajı paylaşanlar arasında Microstrategy’nin kurucusu Michael Saylor’un yanı sıra Binance ve CEO CZ de yer aldı. Michael Saylor, Bitcoin olan bir doğum günü pastası paylaşırken Binance, Satoshi Nakamoto’ya ithafen bir teşekkür mesajı yayınladı. CZ ise Binance’in doğum günü mesajını alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:

Bitcoin bir insan olsaydı hala oldukça genç olurdu, bu yüzden bir şeyler için hala erken.

Öte yandan on-chain verilere göre aralarında Binance olarak etiketlenmiş bir cüzdanın da bulunduğu birkaç cüzdan adresi de Satoshi Nakamoto’nun cüzdanına küçük miktarlarda BTC gönderdiği de dikkatlerden kaçmadı. Genesis Bloğu’nun ödülü olan 50 BTC bulunan cüzdan adresine 2009’dan bu yana toplamda 18,5 BTC tutarında binlerce transfer yapıldı.

Bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamı için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir