Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$63.146
% 5.07
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 63.146
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Kripto Milyarderleri 116 milyar dolar kaybetti

Kripto

Forbes tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ayı piyasası ve kripto sektöründeki iflas dalgası son dokuz ayda kurucuların ve yatırımcıların cebinden 116 milyar dolar götürdü.

Bu kayıp, Mart ayından bu yana servetlerinin yarısından fazlasını kaybeden 15’ten fazla kişiyle birlikte, bu alandaki 17 kişinin toplam kişisel sermayesini temsil ediyor. Ayrıca zaman içinde 10 isim kripto milyarderleri listesinden çıkarıldı.

En büyük kayıplardan biri Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao’ya ait. Mart ayında, kripto borsasındaki %70 hissesi 65 milyar dolar değerindeydi, ancak şu anda 4,5 milyar dolar değerinde.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong’un Mart ayında 6 milyar dolar olan net servetinin şu anda 1,5 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Ripple’ın kurucu ortağı Chris Larsen’in serveti 4,3 milyar dolardan 2,1 milyar dolara düşerken, Gemini’den Cameron ve Tyler Winklevoss’un değeri Mart ayında 4 milyar dolardı ancak şu anda her birinin değeri 1,1 milyar dolar.

Milyarder statüsünü kaybedenler arasında FTX’in kurucu ortakları Sam Bankman-Fried ve Gary Wang da yer alıyor; Mart ayında servetleri sırasıyla 24 milyar dolar ve 5,9 milyar dolar olan ikilinin, Aralık ayında ise varlıkları 0 dolar olarak değerlendirildi. Forbes’a göre Digital Currency Group’un kurucusu ve CEO’su Barry Silbert’in 3,2 milyar dolarlık serveti de FTX’in çöküşünün neden olduğu kargaşanın bir sonucu olarak kaybedildi.

Eski milyarderler arasında kripto yazılım firması Alchemy’den Nickel Viswanathan ve Joseph Lay, OpenSea’den Devin Finzer ve Alex Atallah, Coinbase’den Fred Ehrsam, MicroStrategy kurucusu Michael Saylor ve risk sermayedarı Tim Draper da bulunuyor.

Görünüşe göre, FTX krizinin yatırımcı güvenini azaltması ve sektör genelinde bir likidite krizi yaratması nedeniyle kripto para birimleri için ayı piyasasının yakında sona ermesi pek olası değil. Sonuç olarak, piyasadaki düşüşün 2023 yılının sonuna kadar sürmesi bekleniyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version