Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$57.911
% 4.20
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 57.911
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Kripto Milyarderinden Dogecoin ve Solana Yorumu!

FTX borsasının kurucusu Sam Bankman-Fried, Twitter platformu Solana (SOL) ağında çalışırsa neler olabileceğini paylaşıyor.

Sam Bankman-Fried, Solana ağında Twitter’ı yeniden yapılandırma vizyonunu açıkladı

Yakın tarihli dizi tweet’te Bankman-Fried, 633.800 takipçisine Twitter’ı merkezi olmayan hale getirme olasılığı ve etkileri hakkındaki düşüncelerini anlatıyor:

Tweet’ler Blockchain’e işlenir, şifrelenir; gönderen, onlara kimin erişebileceğini seçer (yani, kimin şifresini çözebilir). Bir anlamda bu, DM’leri ve tweet’leri birleştirir – DM’ler yalnızca ‘yalnızca Jill’ gizlilik ayarına sahip tweet’lerdir.

Tweet dizisinin bir bölümünde, sosyal medya platformunun, kullanıcılardan gönderdikleri her tweet için ücret alarak ve kullanıcı ara yüzünde (UI) reklam göstererek gelir elde edebileceğini söylüyor:

Günde yaklaşık 500 milyon tweet ile 0,01 dolar/tweet, Twitter’ın gelirinin yarısının yerini alacaktı; 0,001 dolar/tweet kârlarının yerini alacaktı.

CEO, mesajları Blockchain’e işlendiği için kullanıcıların verilerini kontrol edebileceklerini söylüyor. Herkesin kendi Twitter kullanıcı ara yüzünü de oluşturabileceğini belirtiyor:

Kullanıcı arabirimleri ekosistemi büyütebilir ve kullanıcı arabirimi ücretlerinden para kazanabilir veya sübvanse edebilir. Her kullanıcı ara yüzünün kendi denetleme politikası olabilir; artık konuşmayı tek bir kişi/şirket kontrol edemez.

Twitter kullanıcıları ödül olarak Dogecoin (DOGE) kazanabilir

Bankman-Fried, Twitter’ı merkezi olmayan bir platforma dönüştürmenin zor ama yapılabilir olduğunu söylüyor. Twitter bir Blockchain üzerinde çalışırken, platformdaki içerik oluşturucuların ödül olarak Dogecoin (DOGE) alabileceğini ekliyor.

Bankman-Fried, Elon Musk’ın sosyal medya devini 43 milyar dolara satın alma teklifinin ardından vizyonunu paylaşıyor. Bir SEC başvurusunda milyarder, Twitter’ı olağanüstü potansiyelini ortaya çıkarmak için özel bir şirket yapmak istediğini söylüyor:

Dünya çapında ifade özgürlüğü platformu olma potansiyeline inanıyorum ve ifade özgürlüğünün işleyen bir demokrasi için toplumsal bir zorunluluk olduğuna inanıyorum. Ancak, yatırımımı yaptığımdan beri, şirketin mevcut haliyle ne gelişeceğini ne de bu toplumsal zorunluluğa hizmet etmeyeceğini anlıyorum.

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere Elon Musk, sosyal medya platformu Twitter’dan %9,2’lik pasif hisse satın aldı. 54 milyar dolar karşılığında tüm hisseleri satın almayı teklif eden Musk’a karşı, bunu yapamaması için şirketin yeni bir düzenlemeye gideceği söyleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir