Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.934
% 1.39
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.934
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Zonguldak’ta Kripto Dolandırıcılarına Karşı Operasyon!

Zonguldak'ta Kripto Dolandırıcılarına Karşı Operasyon!, Kripto Para, Siber Suçlar

Son günlerde artan kripto para dolandırıcılığı vakalarına yönelik Zonguldak’ta yapılan operasyonda, 5 kişilik çete yakalandı.

Ülkemizde ve dünyada özellikle kripto para birimlerinin giderek yaygınlaşması sonucu artan dolandırıcılık vakalarına karşı emniyet birimleri harekete geçti.

Zonguldak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yürüttüğü operasyon sonucunda, kripto para dolandırıcılığı yapan çetenin tespit edilerek 10 milyon 800 bin lira vurgun yaptığı ortaya çıktı.

Operasyon, “Kırık Zincir Operasyonu” adı altında Bursa’da gerçekleştirildi ve çetenin üyelerinden beş kişi bu operasyon kapsamında yakalandı.

Dolandırıcılık Çetesi Çökertildi, 3 Kişi Tutuklandı

Zonguldak Valiliği‘nin açıklamasına göre, yapılan soruşturma sonucunda çetenin 35 kişiyi para kazandırma vaadiyle 10 milyon 800 bin lira dolandırdığı belirlendi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan beş kişiden üçü, adliyeye sevk edildikten sonra nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Tutuklanan şüphelilerden E.C.Ö., O.Ö. ve B.S.Y., suçlamalarıyla birlikte cezaevine gönderildi.

Çeşitli gelir grubundan vatandaşları mağdur eden kripto para dolandırıcılarına yönelik operasyon, suçtan elde edilen lüks araçlara, altın ve nakit paralara, banka hesaplarına ve mal varlıklarına el konulmasıyla sonuçlandı. Operasyon, mağdurların haklarını korumak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin başarılı operasyonu, kripto para dolandırıcılığına karşı güvenlik güçlerinin kararlı mücadelesini gösteriyor. Halkın bilinçlendirilmesi ve benzer dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olunması, bu tür suçların önlenmesinde önemli bir rol oynuyor.

Dolandırıcılara Karşı Varlıklar Nasıl Korunmalı?

Artan dolandırıcılık ve hack olayları sonrası kripto para yatırımcıları ve topluluğu özellikle büyük miktardaki varlıkları için ne tür güvenlik önlemi almaları gerektiğini düşünmekte. Bu önlemlerden belki en bilineni YUBİKEY kullanımı. Detaylara bu videomuzdan bakabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir