Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.232
% 0.95
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.232
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Kraken Kurucusunun Evine FBI Baskını!

Kraken Kurucusunun Evine FBI Baskını!

Popüler kripto borsalarından Kraken’ın kurucusu Jesse Powell’ın evinde FBI tarafından arama gerçekleştirildi.

ABD merkezli kripto firmaları, ülkedeki çeşitli otoritelerle sorunlar yaşamaya devam ediyor. Finans kurumları, kripto borsaları ve çeşitli kripto firmalarına dava açarken, yerel güvenlik birimleri de çeşitli soruşturmalarla firmaları baskılamaya devam ediyor.

Son günlerde ise popüler kripto borsalarından Kraken’ın kurucusu Jesse Powell’ın evinin FBI tarafından arandığı ortaya çıktı.

İçeriklerimiz yayınlandığı gibi haberdar olmak için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

New York Times’ın haberine göre Powell’ın evi, mart ayında FBI tarafından arandı. Habere göre Powell’ın evinin aranma sebebi, Kraken kurucusunun kar amacı gütmeyen bir organizasyonun hacklenmesiyle ilgiliydi.

Yapılan arama sonrasında Powell’ın bazı bilgisayarlarına el konuldu. Ayrıca FBI, sonbahar döneminden beri sık sık arama gerçekleştirdiği Powell’ın bilgisayarlarını ve e-maillerini inceledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Powell’ın avukatı, FBI tarafından gerçekleştirilen aramanın kripto firmalarıyla ilgili olmadığını belirtti. Avukatın beyanına göre arama, bir şikayet üzerine gerçekleştirildi. Avukat ayrıca müvekkilinin herhangi bir ihlalde bulunmadığının altını çizdi.

Son olarak, Kraken ise konunun kendileriyle ilgisi olmadığını net bir şekilde vurguladı.

ABD tarafının kripto firmalarına uyguladığı baskılar nedeniyle birçok firma içinde çalkantılar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ABD Adalet Bakanlığı’nın soruşturması sırasında ifade veren CZ’nin yanıtları nedeniyle birçok üst düzey Binance yetkilisinin işten ayrıldığı iddia edildi. CZ ise bunların olağan olduğunu ve haberlerin FUD olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir