Kriptolar:
30481
Bitcoin:
$58.900
% 3.16
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.06
Korku & Açgözlülük:
50 / 100
Bitcoin:
$ 58.900
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.20 T

KOBİ Ticaretinin Artırılması: Gana Bankası ve MAS DESFT Projesini Tamamladı

gana bankası, singapur bankası, bitcoin

Gana Bankası (BOG) ve Singapur Para Otoritesi (MAS), Dijital Ekonomi Yarı-Fungible Token (DESFT) Projesi için kavram kanıtını tamamladı. Bu yeni proje, Gana ve Singapur’daki mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeler (MSME’ler) arasındaki ticareti dijital para birimleri ve kimlik doğrulama teknolojisi aracılığıyla teşvik etmeyi amaçlıyor.

Canlı İşlemler ve Teknoloji

DESFT projesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından oluşturulan yarı-fungible token protokolü olan Evrensel Güvenilir Kimlik Bilgileri aracılığıyla Gana ve Singapur arasında canlı işlemleri mümkün kıldı. Bu protokol aracılığıyla doğrulanmış lisanslar, sertifikalar ve ticaret kayıtları dahil edildi. Proje geliştiricisi olan Singapur merkezli Ample FinTech bu bilgiyi sağladı.

Dijital Para Birimlerinin Kullanımı

Singapur dolarına bağlı bir stablecoin (XSGD) ve Gana Merkez Bankası’nın merkez bankası dijital para birimi (CBDC) olan e-cedi, Amaca Yönelik Para protokolü aracılığıyla transfer edildi. MAS ve Uluslararası Para Fonu tarafından İtalya ve Güney Kore’deki merkez bankalarının yardımıyla tasarlanan bu protokol, programlanabilir para ve ödeme teknolojisi için bir araç olarak kullanılmakta. Protokol, Amazon gibi büyük perakendeciler tarafından halihazırda uygulanmış ve başarılı olmuştur.

Anahtar Kişilerin Görüşleri

Accra’da düzenlenen 3i Afrika Zirvesi sırasında, Gana Bankası’nın fintech ve inovasyon direktörü Kwame Oppong, projenin başarısından bahsetti. “Neredeyse bir yıl ve iki geliştirme aşamasından sonra, UTC standartlarına ve yarı-fungible token teknolojisine dayalı bir bilgi değişim çözümü ürettik […] Ayrıca, belirlediğimiz hedeflere tam uyum sağlayan gerçek dünya ticaret deneyleri gerçekleştirdik,” dedi. Gelecekteki gelişmelerin tedarik zinciri finansmanı ve birden fazla dijital para biriminde ödemelere odaklanacağını da ekledi.

Gelecek Perspektifleri ve Teknoloji

Yarı-fungible token teknolojisi hakkında bilgi sınırlı, ancak Ample FinTech, bunun Ethereum blok zincirinde ERC-3525 standardını kullandığını açıkladı. Kasım 2021’de yapılması planlanan Singapur Fintech Festivali duyurusuna göre, Dijital Ekonomi Yarı-Fungible Token “NFT’ler ve geleneksel blok zinciri bilgilerini birleştiren bir kombinasyondur,” bu nedenle DESFT aracılığıyla öz mülkiyetin tokenize edilmesine izin verir.

e-CEDI hala pilot aşamasında ve resmi bir lansman tarihi yok. Bununla birlikte, DESFT kavram kanıtının gerçekleştirilmesi, Gana ve Singapur’daki MSME’ler arasındaki ticareti gelişmiş dijital para ve kimlik doğrulama teknolojileri kullanarak teşvik etme yolunda büyük bir adım.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir