Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.220
% 0.28
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.220
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Kıdemli Analist Endişelendirdi: Altın’da Death Cross Oluşuyor!

Şubat 2022 Comex kontratı şu anda 1.790,10 dolarda sabitlenmişken, altın Pazartesi günü yaklaşık 1.841 dolardan başlayarak bu hafta önemli bir düşüş yaşadı. Salı günü 1.854 dolardan bugünün en düşük seviyesine kadar işlem gören en yüksek değerli altını hesaba katarsak, bu hafta işlem gören en yüksek ve en düşük fiyatlı altın arasındaki fark 78 dolar. Kıdemli analist Gary Wagner, bu ifadelerle geçen haftaki düşüşe dikkat çekiyor ve altının teknik portresini çıkarmaya çalışıyor.

“Satış baskısı, altın fiyatını yeni diplere çekebilir”

Teknik olarak en endişe verici mesele, ‘Death Cross’ (ölüm haçı) adı verilen bir modelin yakında olması gibi görünüyor. Şu anda, 50 günlük hareketli ortalama 1.805,70 dolarda ve 200 günlük hareketli ortalama 1.805,50 dolarda sabitlendi. Başka bir deyişle, kısa vadeli ve uzun vadeli ortalamalar arasındaki mevcut fark 0,20 dolar.

Investopedia’ya göre, ‘Death Cross’, büyük bir satış potansiyelini gösteren teknik bir grafik modeli. Bir hisse senedinin kısa vadeli hareketli ortalaması, uzun vadeli hareketli ortalamasının altına düştüğünde, ölüm haçı bir grafikte görünür. Tipik olarak, bu modelde kullanılan en yaygın hareketli ortalamalar, 50 günlük ve 200 günlük hareketli ortalamalardır.

Ancak, bu teknik grafik modelinin, gerçek zamanlı verilere kıyasla özünde büyük gecikmeye dönüşen aşırı uzun hareketli ortalamalar kullandığını anlamak gerekir. Bir ‘ölüm haçı’nın, oluşan gecikmeli verilerden oluşturulduğu için daha fazla fiyat düşüşünü göstermede güvenilir olmadığı birçok örnek var. Sonuçta, zaten büyük bir satış gerçekleşti. Bununla birlikte, satış baskısının altını yeni diplere çekebileceğini gösteren sağlam bir gösterge olabilir.

“Veriler, Fed üzerinde faizleri hızlı bir şekilde yükseltmesi için baskı oluşturuyor”

Öte yandan, bu hafta meydana gelen temel olayları göz önünde bulundurarak kesinlikle farkında olunması gereken bir şey. İlk olarak, Çarşamba günü Federal Rezerv’in FOMC toplantısı sona erdi ve birçok piyasa katılımcısının beklediğini, yani Mart ayından itibaren bir dizi faiz artırımının başlayacağını doğruladı. Dün dördüncü çeyrek GSYİH açıklaması son derece güçlü geldi ve bu da yıllık GSYİH oranının %6,9 arttığını gösteriyor. Bu, Federal Rezerv’e, bu yıl ve gelecek yıl boyunca bir dizi faiz artırımı başlatmak için gerekli verileri gösteriyor.

Bugün Ticaret Departmanı, St. Louis Federal Reserve aracılığıyla, PCE endeksinin (Federal Rezerv tarafından kullanılan tercih edilen enflasyon endeksi) bileşenine son 40 yılda en hızlı şekilde gelen TÜFE’ye katıldığını gösteren en son enflasyon verilerini yayınladı. Mevcut PCE endeksi, Aralık ayındaki keskin artışı hesaba kattıktan sonra 2021’de %5,8 arttı. Bu, bazı analistlerin birinci oranlı artışın mevcut enflasyonist baskıları telafi etmek için %0,5 ile %1,5 kadar yüksek olabileceğini tahmin etmesiyle birlikte, Federal Rezerv üzerinde faizleri hızlı bir şekilde yükseltmesi için daha da fazla baskı oluşturuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir