Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.424
% 0.21
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.424
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Kıdemli Analist Altın Fiyatı İçin Rakamı Verdi: 2. Çeyrekte…

Altın fiyatı, aralığın en üstünde işlem görse bile, bir konsolidasyon modelinde kalmaya devam ediyor. Ancak bir piyasa stratejisti, dünya çapındaki merkez bankaları para politikasını sıkılaştırmaya başladıkça değerli metalin artan ters rüzgarlarla karşı karşıya kalacağını söylüyor.

“Altın fiyatı için ileriye dönük muhtemel iki yol var”

DailyFX ‘in kıdemli piyasa analisti Chris Vecchio, geçen hafta yayınlanan bir raporda, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin finansal piyasaları alt üst ettiğini, oynaklık ve belirsizlik yarattığını belirtiyor. Aynı zamanda Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, savaş küresel tedarik zincirlerini daha da etkileyerek emtia fiyatlarını ve enflasyonu yükseltti. Vecchio, altının ilk çeyrekteki güçlü performansının arkasında bunların sağlam nedenler olduğunu söylüyor.

Ancak, Rusya’nın savaşı Avrupa ve ABD’yi kapsayacak şekilde genişlemedikçe, piyasaların birçok kötü haberle fiyatlandığını da sözlerine ekliyor. İnsani kriz büyümeye devam etse de Vecchio, çatışmanın Ukrayna sınırları içinde kalacak gibi göründüğünü ifade ediyor. Analist, savaş tırmanmadıkça, altının yılın en yüksek seviyesine ulaşacağını düşünüyor ve şu açıklamayı yapıyor:

Altın fiyatlarının ileriye dönük iki muhtemel yolu var: yana doğru (Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sürerken, merkez bankaları faiz oranlarını yükseltirken enflasyon beklentilerini yüksek tutmak, statü fiyatını reel getirilerde tutmak); veya daha düşük (Ukrayna’nın Rus işgali sona erdiğinde, merkez bankaları faiz oranlarını yükselttikçe enflasyon beklentilerini düşürerek, reel getirileri yükselterek).

Altın için ikinci çeyrekteki izlenecek destek seviyesi

Doğu Avrupa’daki çatışmayı geride bırakan analist, dünya çapında daha sıkı para politikasının altın fiyatı üzerinde baskı oluşturabileceğini düşünüyor. Merkez bankalarının şu anda ekonomik büyümenin yavaşlamasından ziyade enflasyonun sabitlenmesinden endişe duyduklarını da sözlerine ekliyor. Analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin yarattığı aksamalara rağmen, bundan böyle altın fiyatı için aynı engeller devam ediyor. Merkez bankalarının kısa vadede daha yüksek gerçekleşen enflasyonu sürekli olarak baskı altına almak için hareket etmesiyle birlikte, uzun vadeli enflasyon beklentileri gevşemeye başlayabilir, reel getirileri aşağı çekebilir ve böylece altın fiyatlarının son zamanlardaki kazanımlarını korumasını engelleyebilir.

Kıdemli analist altın fiyatı için aşağı yönde, 1.900 doların ikinci çeyreğin başlarında izlenen ilk büyük destek seviyesi olmaya devam ettiğini belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir