Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.879
% 1.58
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.879
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

KBank, 100m $ fonla (AI ve Web3) teknolojilerine yatırım yapacak!

Kbank

Tayland’ın KBank adlı bankası, AI (Yapay Zeka) ve Web3 teknolojilerini hedefleyen 100 milyon dolarlık bir fon başlatıyor. KXVC fonu, APAC bölgesindeki küresel girişimcilere yardımcı olmak için bir bölgesel kapı olmayı umuyor.

KBank, 100m $ fonla (AI ve Web3) teknolojilerine yatırım yapacak

Tayland merkezli Kasikornbank (KBank), Perşembe günü yapılan bir duyuruya göre, dünya çapındaki yapay zeka (AI), Web3 ve fintech girişimlerini hedefleyen 100 milyon dolarlık bir fon başlattı.

KBank, Güneydoğu Asya’daki önemli bankalardan biridir ve aynı zamanda dijital hizmetler sunmaktadır. Banka Tayland, Çin ve Vietnam’da faaliyet göstermektedir.

Coin Mühendisi tarafından görülen bir belgeye göre, Tayland’ın Merkez Bankası (Bank of Thailand), KBank’a fon kurma izni verdi.

KXVC (Kasikorn X Venture Capital) fonu, bu alandaki küresel kuruculara APAC bölgesinde finansal yenilikler yaratmalarına yardımcı olmak amacıyla bölgesel bir kapı olmayı umuyor. KXVC fonu, başka bir KBank iştiraki olan KX’in yönlendirmesi altına girecek bir risk sermayesi şirketidir.

KXVC’nin yatırım bütçesinden oluşturulan fon, tüketici, kurumsal ve küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ’ler) gibi geleneksel finansal paydaşlara hizmet etmeyi amaçlayacak ve özellikle tüketici ve problem odaklı yapay zeka, siber güvenlik, düğüm doğrulayıcılar, ZKP, cüzdanlar ve NFT’lerin tüketici dostu hale getirilmesine odaklanacaktır. Ayrıca, ABD, AB, İsrail ve APAC’a odaklanan 30’dan fazla girişim ve fona yatırım yapmayı hedeflemektedir.

Fonun destekçileri daha önce MagicLink, Transak, Hashkey Capital ve aifund.ai gibi AI ve Web3 firmalarıyla işbirliği yapmışlardır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir