Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$61.664
% 3.92
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.664
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Kava Lend Nedir? HARD Ne İşe Yarar?

Kava Lend nedir? Kava Lend, merkeziyetsiz finans ürünleri sunan Kava platformu üzerine inşa edilmiş bir borç verme piyasasıdır. Bu makalede Kava Lend nedir, ne sunar, HARD nedir, ne işe yarar, nasıl alınır gibi sık sorulan soruların yanıtlarına erişebilirsiniz. Coinmuhendisi.com olarak, merak eden okurlarımız için derledik. Gelin projeyi birlikte inceleyelim.

Kava Lend nedir?

Kava Lend, kullanıcıların çeşitli kripto varlıkları borç alıp verebileceği bir merkeziyetsiz finans (DeFi) piyasasıdır. Proje, çeşitli DeFi ürün ve protokollerini bünyesinde bulunduran Kava platformu üzerine inşa edilmiştir. Ek olarak, Kava Lend içerisindeki borçlanma ürünleri zincirler arasıdır. Kullanıcılar, Kava Lend aracılığıyla zincirler arası varlık transferi ve kredi işlemleri gibi çeşitli ürünlere erişim imkânı elde eder. Buna göre kullanıcılar; BTC, XRP, BNB, BUSD ve USDX gibi farklı türlerdeki kripto varlıkları borç olarak verebilmektedir. Varlıklarını borç olarak veren kullanıcılar, böylece faiz getirileri elde edebilmektedir. Ek olarak Kava Lend, aşırı teminatlı borçlanmayı da kullanıcıların erişimine açmaktadır. Projenin bir yerel kripto para birimi de bulunmaktadır. Bu kripto para, ağın sürdürülebilirliğini sağlayan HARD tokendir.

HARD nedir? Ne işe yarar?

HARD token, Kava Lend’in yerel kripto para birimidir. Tokenin Ethereum ve Polygon ağlarında oluşturulmuş versiyonları bulunmaktadır. HARD, Kava Lend’in işleyişi için kritik öneme sahiptir. Bunun nedeni, tokenin yönetişim amacıyla kullanılmasıdır. Buna göre, HARD sahipleri, varlıkları aracılığıyla platformun yönetimine katılabilmekte ve bu yolla çeşitli ödüller elde edebilmektedir. Yönetişim, teklif sunma ve tekliflerde oy kullanmayı kapsar. Bu bakımdan tokeni elinde bulunduran kullanıcılar, projenin hissedarları gibidir.

HARD’ın bir diğer kullanım durumu ise staking’dir. Staking, varlıkların platform içerisindeki bir akıllı sözleşmeye kilitlenmesi anlamına gelir. Kullanıcılar, bu yolla ağda gerçekleştirilen işlemleri doğrular ve bunun karşılığında vade sonunda HARD token ödülleri kazanır. Bununla birlikte Kava Lend, platforma likidite madenciliği yapan kullanıcıları HARD ile ödüllendirmektedir. Buna göre, Kava Lend’in desteklediği varlıkları platforma yatıran kullanıcılar, HARD token elde eder.

HARD nasıl alınır?

DeFi projesi Kava Lend ile ilgilenen yatırımcılar, HARD tokeni satın almanın yollarını aramaktadır. HARD satın almak için öncelikle tokenin listelendiği bir kripto para borsası bulunmalı ve bu borsaya üye olunmalıdır. HARD şu anda Binance, MEXC, KuCoin, Gate.io ve Pionex borsaları tarafından listelenmektedir. Satın alım için, bu borsalardan birine eksiksiz bir şekilde üye olup kimliklerini doğrulamanız gerekmektedir. Bunun ardından, cüzdanınıza HARD paritelerine uygun bir varlık yatırıp, alım emri vererek HARD tokeni satın alabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir