Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.474
% 0.34
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.474
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Balinalar Bitcoin Alım-Satım Zamanını Nasıl Belirliyor?

Bitcoin (BTC), Mayıs ve Haziran aylarında hem uzun hem de kısa vadeli yatırımcıları geride bıraktı. Ancak veriler, alım satımın birçok kişinin hayal ettiğinden daha “kolay” olabileceğini gösteriyor. On-chain analitik platformu Whalemap, Bitcoin balinalarının son haftalarda neredeyse tüm piyasa performansını yönettiğini belirtiyor.

Balinalar Bitcoin (BTC)’yi 30.000 dolara sabitlemeye yardımcı oluyor

Whalemap araştırmacıları 7 Haziran’da yeni bir analiz yayınladı. Araştırmacılar, BTC yerel zirvelerinin ve diplerinin yüksek balina aktivitesi alanlarıyla çakıştığını söylüyor.

Bitcoin’in en büyük cüzdan varlıkları satın almayı veya satmayı seçtiğinde, fiyat buna göre tepki verir. Yani, risk trade’i kısa zaman dilimlerini azaltmak isteyenler için, popüler balina seviyelerinin bulunduğu yere göre hareket etmek yeterli olabilir. “Bundan daha kolay olabilir mi?” Whalemap, bir Twitter paylaşımının bir bölümünde bu durumu özetledi.

Bitcoin balina cüzdanı açıklamalı grafik / Kaynak: Whalemap / Twitter

Coinmuhendisi.com ’un bildirdiği üzere, bazı balinalar diğerlerinden daha fazla ilgi görüyor. Geçen hafta, Binance’deki böyle bir varlık, bir dizi alım ve satımla Bitcoin’in dar trade aralığına katkıda bulundu. Bu arada, popüler analist Credible Crypto, 8 Haziran’da Twitter üzerinden yeni yorum yaptı. Analist, bu Binance balinasının, son iki hafta boyunca her yerel tepeyi/aşağıyı işaretlediğini belirtti. Ayrıca analist, şu değerlendirmeyi yaptı:

Gelip gidişini izliyordum. En düşüklerde birikiyor ve en yükseklerde fiyatı sınırlıyor. En son, şu anda gördüğümüz bu pompadan önce, 29,2 binde yerel en düşük seviyede 2.000 BTC (60 milyon) doldurdu.

TradingView’den elde edilen veriler, BTC platosunun tersine dönerek, ilk boğa trendinden elde edilen tüm kazanımları neredeyse kaybettiğini gösteriyor.

BTC 1 saatlik mum grafiği (Bitstamp) / Kaynak: TradingView

Hisse senedi korelasyonu BTC üzerindeki baskıyı sürdürüyor

Bu arada, iyimserlik iç faktörlerin ötesine geçiyor. Bunun yanında, ileriye dönük kripto gücünü destekleyen enflasyonist makro koşullar için zayıf kalıyor. Ayrıca, balinalar fiyatları belirli bir aralıkta tutuyor. Bu ortamda, Bitcoin’in borsalarla ilişkisi de trader’ları sinirlendiriyor. Kripto analisti Michael van de Poppe, şu ifadeyi kullanıyor:

Borsalar ile korelasyon can sıkıyor.

Bildiğiniz üzere 7 Haziran’da dünya çapında parasal sıkılaştırma hız kazanıyor. Bu nedenle yorumcu Bob Loukas, hisse senetlerinin kısa vadede rahatlama hissetmesinin daha olası olmadığını kabul ediyor. Analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Hala hisse senetlerinde dip için makro katalizör (henüz) görmüyorum. Daha önce de belirttiğim gibi, daha fazla zamana ihtiyaç duyan döngüsel bir ayı piyasası görünümü var. Cycle cephesindeki fiyat hareketi onaylıyor ve yaz aylarına doğru iniyor. Bir süredir zayıfım. Yanıldığım için mutluyum. Yıkıcı bir ralli yapmayacağım.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir