Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.989
% 2.09
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.989
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Karadağ, Do Kwon’un Güney Kore veya ABD’ye İadesini Onayladı!

Karadağ, Do Kwonun

Karadağ Yüksek Mahkemesi, Terraform Labs kurucu ortağı Do Kwon’un iadesine ilişkin önemli bir kararı onayladı. Mahkeme, Kwon’un Güney Kore ya da ABD’ye iadesi için gerekli yasal şartları belirlediğini duyurdu. Resmi açıklama 24 Kasım’da mahkemenin web sitesinde yayınlandı.

Mahkeme açıklamasında, Kwon’un iadesinin onaylandığı ve nihai kararın Karadağ Adalet Bakanı tarafından verileceği belirtildi. Daha önce Kwon’un sahte pasaport kullanarak özel jetle Dubai’ye kaçmaya çalıştığı suçlamasıyla Karadağ mahkemesinde dört ay hapis cezasına çarptırıldığı hatırlatıldı. Haziran 2023’te ise Kwon’un sahte bir Kosta Rika pasaportu kullanarak ülkeyi terk etmeye çalışmakla suçlandığı ortaya çıkmıştı.

Dikkatinizi Çekebilir: Coinbase Rezervleri Artarken, Binance Bitcoin Rezervleri Düşüyor!

Mahkeme açıklamasında, Adalet Bakanının kesin iade izni vermesi durumunda, iadenin sahte belge davasında verilen cezanın infazından sonra gerçekleşeceği vurgulandı.

Do Kwon, Mayıs 2022’de Terra ekosisteminin 40 milyar dolarlık çöküşündeki rolü nedeniyle tutuklanmıştı. Hem ABD hem de Güney Kore’nin Kwon’un iadesini talep ettiği belirtilirken, mahkeme açıklamasında Terraform Labs kurucu ortağının her iki ülkede de birden fazla cezaya çarptırılabileceği ifade edildi.

ABD’de Kwon’u bekleyen suçlamalar arasında TerraUSD ve LUNA’nın çöküşüne dair Adalet Bakanlığı tarafından yapılan suçlamalar ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan gelen dolandırıcılıkla ilgili bir hukuk davası bulunuyor. Güney Kore’ye iade edilmesi durumunda ise Kwon’un 40 yıl hapis cezasına çarptırılabileceği bildiriliyor.

Geçtiğimiz hafta, Karadağ’ın en yüksek mahkemesinin Kwon’un temyiz başvurusunu reddederek onu hapiste tutma kararı almasıyla ilgili bilgiler de paylaşıldı. Kwon’un şu anda Spuž cezaevinde tutulduğu ve günde bir saat dışarı çıkmasına izin verildiği belirtilirken, Avrupalı yetkililerin hapishane koşullarının sıkışık ve havalandırmasının yetersiz olduğunu ifade ettikleri bildirildi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir