Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.990
% 0.57
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.990
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Kaliforniya’dan Kripto Para Atılımı: Vali Newsom Yeni Kanunu Onayladı

Kaliforniya Kripto Para

Kaliforniya valisi Gavin Newsom’un kripto paralara olan ilgisi artık daha da büyük bir boyuta geçti. Dünyada ekonomik gücü açısından birçok ülkeyi geride bırakan ve 3 trilyon dolardan fazla GSYİH’ye sahip olan Kaliforniya, dijital ve kripto para sektöründe sessiz kalmama kararı aldı. Vali Newsom, dijital ve kripto para sektörünün iyileştirilmesine yardımcı olacak olan Dijital Finansal Varlık Kanunu’nu imzaladı.


Dikkatinizi çekebilir: UpBit, Singapur’dan Lisans Onayı Aldı!


Bu yeni kanun, DFPI olarak bilinen Mali Koruma ve İnovasyon Birimi’ne regülasyonlar konusunda tam yetki verirken, aynı zamanda kripto para sektöründe faaliyet göstermek isteyen şirketlere lisans verme yetkisini de tanıdı. Ayrıca, DFPI, belirlediği yasayı uygulamaya geçirdikten sonra 18 aylık bir deneme sürdürecek.

Kaliforniya Valisi Newsom bu yeni kripto para yasası sayesinde hem dijital sektöre olan güvenin artacağını hem de dolandırıcılık oranının azalacağını söylüyor. Ayrıca, tüketicilerin ve yatırımcıların korunması ile birlikte inovasyonun da teşvik edileceğini ekledi.

Bir başka ilginç bilgi ise, söz konusu yasa geçen sene düzenlendiği sırada, DFPI ekibinin Coinbase yöneticileriyle bir araya geldi. İki taraf, yasanın nasıl olması gerektiği üzerine bir dizi toplantı yaptı. Ayrıca unutmadan, geçen sene Vali Newsom, bazı eksikleri olduğu için bir kripto kanun teklifini reddetmişti.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version