Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.343
% 1.74
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.343
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Kaldıraçlı Sistemde İşlem Açma Ve Riski En Aza İndirgemenin Yolları

Küçük bakiyelerle büyük hacimli işlemler açılmasını sağlayan bir araçtır. Yani kaldıraç sayesinde sizler risk faktörünü de göz önünde bulundurarak elinizdeki düşük bakiyeyi kaldıraç oranıyla büyütebilir ve yönetebilirsiniz.  Kaldıraç hem yukarı yönlü yani ‘’LONG’’ hem aşağı yönlü ‘’SHORT’’ işlem olarak açılabilir.

Yükseliş döneminde LONG pozisyonunda iken  kazanç sağlarken  kazanırken,  bitcoin in düştüğü anlarda SHORT pozisyonunda iseniz yine  kazanç sağlayabilirsiniz.  Kaldıraçlı işlemler yüksek getirisi olan işlemlerdir. Ancak yüksek getirisi olduğu gibi yüksek götürüsünün de olduğu unutulmamalıdır. Kaldıraç sebebiyle elinizdeki varlığın bir anda 0 lanabilir olduğunu hiçbir zaman unutmayınız . Bu yüzden risk yönetiminizi en baştan yapmalısınız. Stopsuz işlem asla  açmamalısınız.  Kaybetmeyi göze alabileceğiniz bir miktarla işlem açmalısınız ve en önemlisi de teknik analiz bilginiz olmadan kaldıraçlı işlemler açmayınız

.

 

FONLAMA ÜCRETİ NEDİR ? KİM ÖDER ?

Fonlama ücreti ise bilmeniz gereken başka bir durum.. Fonlama ücretleri, kaldıraçlı işlem açan traderların, ödediği ücretlerdir. Peki fonlama ücretini kim kime ne zaman ödüyor?

Mesela siz Long pozisyon açtınız, yani Bitcoin’in yükseleceğini düşünüyorsunuz. Ancak açılan pozisyonların çoğunluğu long pozisyonda ise, fonlama ücretini long açanlar ödüyor.
Diğer yandan yukarıda saydığımız şartlar altında short işlem açanlar yani Bitcoin’in düşeceği yönünde işlem açan traderlar ise fonlama ücreti ödemiyor. Aksine fonlama masrafı, short açan kişilere ödeniyor.

Fonlama oranı piyasanın genel durumuna göre değişen bir durumdur  ve bunları tam olarak çözmek  için üzerinde detaylı bir şekilde çalışma gerekiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir