Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.637
% 0.62
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.637
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Jupiter (JUP) Projesi Nedir? Ne İşe Yarar?

jupiter coin nedir

Jupiter (JUP) projesi Solana ağında, merkeziyetsiz uygulama oluşturmayı ve bilgi depolamayı amaçlayan bir Layer-1 protokolodür. Ayrıca Jupiter kullanıcılara DEX toplama, vadeli işlemler, merkeziyetsiz Stablecoin likidite toplayıcıları gibi avantajlar sunar. Ek olarak, Limit Emirleri, DCA (Dolar Maliyet Ortalaması), Köprü İşlemleri gibi birçok özellik sunmaya çalışır.

İlginizi çekebilir:  Bitcoin Borsası Binance Bu Altcoini Listeleyeceğini Duyurdu

Jupiter (JUP) Projesi Ne İşe Yarar?

Jupiter’ de sadece 2023 Kasım ayında 3,7 milyar dolarlık işlem hacmi gerçekleşmiştir.

Kripto Veri Platform Dune’ un açıkladığı verilere göre Jupiter Solana’ da işlem hacmi bakımından en hızlı yükselen ve en büyük DeFi protokolü olmuştur.

İlk başladığında Ethereum‘ da buunan 1inch projesine benzer şekilde bir platform oluşturmayı amaçlamıştı. Fakat, proje daha da gelişerek GMX türünde kalıcı vadeli işlemleri platforma eklendi. 

Jupiter, USDC ve USDT gibi stablecoinlerin saklama düzenlem gibi riskler barındırdığından bunlardan uzak durulmasını öneriyor.


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.


Bu stablecoinlere alternatif olarak merkeziyetsiz olan SUSD stablecoinini piyasaya sürmeyi hedefliyor. SUSD merkeziyetsiz olmakla birlikte, faizsiz kredi imkanları da veriyor. Ayrıca Solana likit staking tokenleri olan LST‘ ler tarafından da destekleniyor.

Faizsiz kredi mekanizması, SUSD üretebilmek için SOL kullanılarak yapılıyor. Bu kullanılan Solana’lar getiri sağlıyor ve işlem maliyetleri için kullanıyor. Böylece sürekli bir faizsiz kredi sağlanıyor.

Jupiter

Tokenomik

Jupiter projesinin yerek tokeni JUP’ un toplam arzı 10 milyar tokendir. Kullanıcılara Jupiter platformunda oy verme (Vote), onaylama (Approve) gibi özelliker sunarak ağa katkıda bulunmalarını sağlar. Buna ek olarak, maksimum dolaşım arzı 1.35 milyar adet JUP tokendir. Ayrıca, SolanaDaily açıkladığına göre token dağılımı aşağıdaki gibidir:

  • Airdrop (%40)
  • Stratejik Rezerv (%20)
  • Takım (%20)
  • Likidite Sağlama (%10)
  • Katkıda Bulunanlar (%10)

Jupiter Tokenomik

JUP Airdrop Nedir? Nasıl Kazanılır?

2 Kasım 2023 tarihinden önce Jupiter platformunda işlem yapan 955.000 kullanıcı airdrop hakkı elde etti. Airdrop claim sayfası bugün saat 10:00 EST yani Türkiye saati ile 18:00′ da açılacak. Uygun olup olmadığınızı buradaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Ayrıca Binance borsası JUP token listeleyeceğini duyurdu. Coin Mühendisi özel indirimli bağlantıya tıklayarak Binance borsasına kayıt olabilir, ve listelenme sonrası JUP token satın alabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir