Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.509
% 2.20
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.509
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Jump Crypto ve Terraform Labs Hakkında Şaşırtıcı Olay!

terra jump crypto

Bir federal yargıç, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Terraform Labs’a yönelik davasında Jump Crypto Holdings tarafından sunulan belgeleri kabul etti.


ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi’nde 28 Kasım’da gerçekleşen bir başvuru sonucunda Yargıç Jed Rakoff, Jump Trading’in kripto birimi olan Jump Crypto Holdings tarafından üretilen belirli materyallerin gizli tutulmasına onay verdi.

Şirketin, 2022’deki kripto piyasası gerilemesine neden olan önemli olaylardan biri olan TerraUSD’nin (UST) çöküşüne ve Terra ekosisteminin çöküşüne yol açtığı iddiasıyla SEC tarafından incelendiği bildirildi.

Başvuruda, “Mahkeme, gelecekteki eylemler veya duruşmalarla ilgili olarak herhangi bir gizli materyali kamuya açıklama yetkisini elinde bulunduracaktır” ifadesine yer verildi. “Eğer böyle bir açıklama gerekli olursa, Mahkeme, Jump’ın avukatlarına önceden bildirimde bulunacak, böylece avukatlar herhangi bir itirazda bulunma fırsatına sahip olacaklardır.”

Terra’nın çöküşünden önce, Jump Crypto, firmanın ekosistemine önemli katkılarda bulunmuş ve sözde bir UST rezervi oluşturmak için finansman turlarına katılmıştı.

Mayıs ayında yatırımcılar, Jump Trading aleyhine bir dava açarak şirketin ve CEO’su Kanav Kariya’nın UST fiyatını manipüle ederek yaklaşık 1,3 milyar dolar kar elde ettiğini iddia etti. Bu iddialar, Jump Crypto’nun önceki olumlu katkılarını gölgede bırakmış ve şirketin itibarını ciddi şekilde zedelemiştir.

Şubat ayında, SEC, Terraform Labs’u ve kurucu ortağı Do Kwon’u “multi-milyar dolarlık bir kripto varlık menkul kıymet dolandırıcılığı düzenlemek” suçlamasıyla mahkemeye çıkardı. Dava, yayınlandığı sırada devam etmekteydi, ancak hem SEC hem de Kwon ile Terraform Labs, Ekim ayında özet yargı için dilekçelerini sunarak mahkeme sürecini hızlandırmıştı.

Buraya Tıklayarak Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmeyi Unutmayın.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir