Kriptolar:
29757
Bitcoin:
$67.214
% 0.38
BTC Dominasyonu:
%54.3
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 0.29
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 67.214
BTC Dominasyonu:
% 54.3
Piyasa Değeri:
$2.43 T

JPMorgan’a göre kripto paraların ödeme aracı olarak talebi azalıyor

JPMorgan (JPM) küresel ödeme başkanı Takis Georgakopoulos, kripto paraların ödeme aracı olarak kullanımının özellikle son altı ayda büyük ölçüde azaldığını söyledi.

Dün Bloomberg’e röportaj veren Georgakopoulos, müşterilerinin kripto ödemeleri konusunda 6 ay öncesine kadar yüksek talebe sahip olduğunu, ancak şu an talebin oldukça düştüğünü söyledi. Buna rağmen bankacılık devi, kripto ödeme yöntemini kullanmak isteyen müşterilerini desteklemeye devam edecek.

Kripto para sektörü 2022 yılında ciddi bir geri çekilme yaşayarak toplam değerde 2 trilyon dolar kadar bir fon çıkışı gördü. Bunun yanında birçok kripto şirketi, iflasını açıklayarak zorlu süreç devam etti.

JPMorgan tokenize edilmiş varlık sektörüne inanıyor

Ancak JPMorgan, yapılan açıklamalara göre tokenize edilmiş varlık sektörünün büyüyeceğini tahmin ediyor. Bu tahmine göre politika izleyen banka, yakın zamanda İngiltere merkezli dijital varlık girişimi Ownera ile bir iş birliğin girdi, ayrıca geçtiğimiz Mayıs ayında teminat ödemeleri için Blockchain teknolojisini kullanmaya başladı.

Kripto paraların oyun sektöründe kullanım alanının giderek artmasına da dikkat çeken Georgakopoulos, yeni fırsatlara kapı açan Metaverse sektörünün, geleneksel oyun sektörü için önemli bir alan olacağını düşünüyor.

Kripto para ile ödeme sağlayan şirketler arasında baskın olan Jack Dorsey’nin şirketi Block, son 3 aylık bilanço rakamlarına göre Bitcoin işlemlerinden elde edilen gelirin %34 düşerek 1,79 milyar dolar gerilediğini duyurmuştu. Bu düşüş, kripto para piyasalarındaki geri çekilmenin ödemeler sistemine etkisinin önemli bulgularından biri olarak görülüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir