Kriptolar:
30453
Bitcoin:
$63.041
% 0.74
BTC Dominasyonu:
%53.6
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 63.041
BTC Dominasyonu:
% 53.6
Piyasa Değeri:
$2.33 T

JPMorgan Chase Kripto Para Arenasına Giriyor, Bitcoin ETF’lerine Yatırım Yaptığını Açıkladı

JPMorgan

Kripto para birimlerinin geleneksel finans kurumları tarafından giderek daha fazla kabul görmesine paralel olarak yaşanan önemli bir gelişmede, toplam varlıkları 2.6 trilyon dolara ulaşan Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük bankası JPMorgan Chase ZLE, Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF’ler) yaptığı yatırımları açıkladı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) 10 Mayıs’ta sunulan bir belge, bankacılık devinin çeşitli Bitcoin ETF’leri arasında toplam 760.000 $ değerinde hisseye sahip olduğunu ortaya koydu.

JPMorgan’ın Kripto Para Hareketleri

Açıklamada ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), BlackRock tarafından iShares Bitcoin Trust (IBIT), Fidelity tarafından Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC), Bitcoin Trust by Grayscale (GBTC) ve Bitwise Bitcoin ETF gibi Bitcoin ETF’lerine yapılan yatırımlar anlatıldı. JPMorgan Chase ayrıca, kripto ATM’leri sağlayıcısı olan Bitcoin Depot’un yaklaşık 47.000 $ tutarındaki 25.021 hissesini de açıkladı.

Kurumsal Bitcoin Yatırımının Benimsenmesi Artıyor

JPMorgan Chase’in duyurusu diğer finans kuruluşlarının açıklamalarıyla aynı zamana denk geldi. Wells Fargo, kendi SEC dosyasında, Grayscale ve ProShares Bitcoin ETF’lerinin yanı sıra Bitcoin Deposit’e de maruz kaldığını bildirdi. Buna ek olarak, Susquehanna International Group 7 Mayıs’ta 2024’ün ilk çeyreğinde spot kripto ETF’lerine 1 milyar doların üzerinde yatırım yaptığını açıkladı.

JPMorgan Chase’in bu gelişmesi, dijital varlıklara yönelik artan kurumsal iştahı yansıtıyor. Spot Bitcoin ETF’leri, SEC’in Ocak ayındaki onayının ardından ABD borsa listeleme ve ticareti için listeye girdi ve bu da onlara yatırımlar için kapıyı açtı. VanEck tarafından öne sürülen başvuru son aşamalarına ulaştığından, spot Ether borsa yatırım fonları için son karar tarihi neredeyse geldi – 23 Mayıs – bu nedenle kripto topluluğunda artan bir heyecan var.

Ancak SEC, bilgilerin doğruluğuna veya eksiksizliğine güvenilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Bununla birlikte, JPMorgan Chase, Wells Fargo ve Susquehanna International Group gibi büyük bankaların ve finans gruplarının dahil olması, kripto para birimlerinin geleneksel yatırım portföylerine daha fazla kabul edildiğini ve entegre edildiğini göstermektedir.

Kripto piyasasındaki ilerlemeler ve düzenleyici çerçevelerin esnekliği, JPMorgan Chase ve diğer geleneksel finans kurumlarının katılımı, dijital formların meşru bir varlık sınıfı olarak olgunlaştığının bir göstergesidir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir