Kriptolar:
29758
Bitcoin:
$69.878
% 5.57
BTC Dominasyonu:
%54.4
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 1.54
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 69.878
BTC Dominasyonu:
% 54.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Analistler Altcoinlerin Haziran Ayında Dip Noktasına Ulaşacağını Öngörüyor 

Kripto para piyasasında büyük bir boğa rallisi beklentisi hakimken, Bitcoin ve altcoinler için zamanlama konusunda farklı tahminler mevcut.

Bu bağlamda, piyasa analistleri altcoin rallisinin başlaması için Haziran ayına işaret ediyor. Analistlere göre, kripto para piyasası Haziran ayında yerel dip noktasına ulaşabilir. Fakat altcoin rallisinin başlaması için öncelikle Bitcoin’in mevcut aralığından yukarı yönlü bir çıkış yapması gerekiyor.

Nansen’in baş araştırma analisti Aurelie Barthere, altcoin piyasasının halving ile birlikte darbe aldığını ve düşüşe geçtiğini açıkladı. Barthere’a göre altcoinler potansiyel bir yerel dip görse bile, gerçek bir altcoin boğa rallisinin başlaması için Bitcoin fiyatının yukarı yönlü bir hareket sergilemesi şart.

Cointelegraph’a konuşan Nansen analisti Barthere şunları söyledi:

“Altcoinler yüksek beta kripto paralardır. Piyasa coşkusu yüksek olduğunda başarılı olurlar ve bu durumda yükselişe geçerler.

Ancak Mart ortasından bu yana kripto yatırımcıları arasında coşku azaldı.

Ayrıca BTC fiyatı 20 günlük üssel hareketli ortalama etrafında konsolide olurken, altcoinlerde daha fazla dalgalanma yaşanıyor.

Altcoinlerin daha iyi performans göstermesi için Bitcoin’de yukarı yönlü bir kırılmaya ve BTC yükseliş trendinin net bir şekilde yeniden başlamasına ihtiyacımız var.

BTC tekrar yükseliş moduna geçerse altcoinlerde de yükselişler görülebilir.”

Nansen analistinin yanı sıra Qubic Labs Accelerator analisti Alex Onufriychuk da Bitcoin-altcoin ilişkisini değerlendirdi.

Altcoinlerin tarihsel olarak BTC fiyatı ile doğrudan ilişkili olduğunu belirten Onufriychuk, piyasa hissiyatı ve Bitcoin fiyatı ile ABD spot BTC ETF’lerindeki girişlerin azalması nedeniyle altcoinlerin Haziran ayı civarında yerel dip seviyelerine ulaşabileceğini söyledi:

“ABD ve Hong Kong’daki spot Bitcoin ETF’lerinden yeterli yeni likidite gelmemesi nedeniyle BTC ve altcoinlerin Haziran ayına kadar yerel dip noktalarını bulma olasılıkları var.

Bu da konsolidasyon süresinin uzayabileceğini gösteriyor. Sonrasında ise yükseliş başlayabilir.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir