Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.910
% 2.44
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.910
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

John Deaton, SEC Başkanı Gary Gensler’i İstifaya Davet Etti

ABD Senato adayı John Deaton, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’ın istifasını talep etti.

X (eski adıyla Twitter) platformunda 26 Mart tarihli bir gönderide Deaton, Gensler’ın istifa etmesi gerektiğini belirtti ve bunun nedenini, Gensler liderliğindeki SEC’nin “masum yatırımcıları koruma” temel görevini “unuttuğunu veya kasten terk ettiğini” ve bunun yerine “kendi ve başkalarının siyasi gündemine hizmet ettiğini” söyledi.

Deaton, ABD Kongresi’nin yapay zeka ve Bitcoin gibi modern teknolojilere uyum sağlayacak yasaları çıkaramamasının, Gensler gibi seçilmemiş yetkililere eski yasaları keyfi olarak uygulama olanağı sağladığını belirtti.

Pro-kripto avukatı, Gensler’ın liderliğini, SEC’nin özerkliğini kişisel ve siyasi ajandalar lehine tehlikeye attığı suçlamasında bulundu. Özellikle Ripple davası gibi yüksek profilli davalarında, bireysel yatırımcıların milyarlarca dolarlık büyük kayıplar yaşadığı bir dizi yargısal eleştiriyi gösterdi.

Bunun yanı sıra, başka bir önemli olayda, ABD Temyiz Mahkemesi’nin SEC’nin spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu keyfi ve gelişigüzel olarak reddetmesini eleştirdi. Bu olaylar, Deaton’a göre, Gensler’ın liderliği altında SEC’deki sistemik bir başarısızlığı yansıtıyor.

Deaton ayrıca siyasi rakibi Senatör Elizabeth Warren’ı eleştirdi ve onu bankacılık komitesindeki etkisini SEC’yi kişisel siyasi kazançları için manipüle etmekle suçladı.

Gensler ve Senatör Warren arasındaki koordineli çabaları, SEC’nin bağımsızlığının tehlikeye atıldığına dair kanıt olarak sundu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir