Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.126
% 4.13
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.126
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Joe Biden Kripto Para Trader’larına Karşı!

Joe Biden Kripto

ABD başkanı Joe Biden, Cumhuriyetçilerle kripto Traderlarına fayda sağlayacağı iddia edilen borç tavanı anlaşmasına karşı olduğunu söyledi.


20 Ocak 2021’de Amerika Birleşmiş Devletler’in 46’ncı başkanı olarak göreve başlayan Joe Biden, gıda yardımı programlarını riske atarken “zengin vergi dolandırıcılarına ve kripto Traderlarına” fayda sağlayacağını söylediği borç tavanı anlaşmasına karşı olduğunu ifade etti.

21 Mayıs’ta düzenlenen Yediler Grubu(G7) Zirvesine katılan Amerika Başkanı Joe Biden, düzenlediği basın toplantısında önerdiği şartları “kabul edilemez” olarak nitelendirdi. “Zengin vergi dolandırıcılarını ve kripto Traderlarını korurken yaklaşık yüz – pardon – yaklaşık 1 milyon Amerikalı için gıda yardımını riske atan bir anlaşmayı kabul etmeyeceğim.” dedi.

Kripto para Traderları için iddia edilen korumalar vergi kaybı hasadına atıfta bulundu. Washington Post’a göre Beyaz Saray ve Cumhuriyetçi liderler arasında kripto para birimlerinin işlemleri için bu mekanizmanın engellenmesi konusunda devam eden bir tartışma var.

Kripto vergi kaybı hasadı, Amerikalı büyük yatırımcıların genel vergi yükümlülüklerini azaltmak için kullandıkları bir stratejidir. Kripto kârından elde edilen sermaye kazançlarını dengelemek için bir kripto paranın zararına satılmasını anlamına gelir. Bir zararı talep etmek için varlıkların satılması ve elde edilen gelirin satıştan önceki veya sonraki 30 gün içinde benzer bir varlık satın almak için kullanılması gerekir. Bu mekanizma hisse senetleri ve diğer varlıklar için de kullanılabilir.

İlginizi Çekebilir Joe Biden’ın imzaladığı kripto para kararnamesi ile ilgili bilmeniz gereken her şey

Beyaz Saray, kripto için vergi kaybı hasadını sona erdirmenin yanı sıra, Cumhuriyetçilere yatırımcıların gayrimenkul takasları üzerindeki vergileri ertelemesini engelleyen benzer bir teklif sundu. Her iki değişiklik de ABD hükümetine yaklaşık 40 milyar dolar vergi geliri sağlayacak.

Washington Post’a konuşan bir kaynak, Cumhuritçilerin bu önerileri reddettiğini söyledi. Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, Biden yönetiminin pandemi sırasında yaptığı aşırı harcamaları gerekçe göstererek ABD’nin borç artışının bir “gelir sorunu değil, harcama sorunu” olduğunu iddia etti. Beyaz Saray ise borç sorunundan önceki yönetimlerin vergi indirimlerini sorumlu tutuyor ve gelirlerin vergi indirimlerinden önemli ölçüde etkilendiğini iddia ediyor.

Cumhuriyetçiler açığı federal kurumların bütçelerini doğrudan etkileyecek 4,8 trilyon dolarlık harcama kesintileriyle kapatmak istiyor. Kongre borç tavanını yükseltemezse, ABD 1 Haziran gibi erken bir tarihte temerrüde düşebilir. Biden’ın Hiroşima’dan Washington’a uçuşu sırasında McCarthy ile telefonda görüşeceği bildirildi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir