Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.930
% 1.34
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.930
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Japonya’nın en büyük enerji şirketi Bitcoin madenciliğine başlıyor

Japonya’nın en büyük enerji şirketi TEPCO, ihtiyaç fazlası enerjiyi Bitcoin madenciliğinde kullanma kararı aldı.

Tokyo Electric Power Company (TEPCO), ülkede yerel yarı iletken geliştiricisi olarak faaliyet gösteren TRIPLE-1 ile üretilen fazla enerjinin bitcoin madenciliğinde değerlendirilmesi için ortaklık kuracak.

TEPCO, 2011 yılında Japonya’da yaşanan deprem ve tsunaminin ardından Fukushima nükleer santralinde yaşanan kazayla gündeme gelmişti. O dönemde şirket, bu tür felaketlere karşı yeterince önlem almadığını itiraf etti ve kazazedelere yüksek miktarda tazminat ödemesi yapmak zorunda kaldı. Bugün hâlâ, ödenen tazminat miktarlarından dolayı zarar etmeye devam ettiği bildirilen TEPCO, şimdi ek bir gelir elde etmek Bitcoin madenciliğine yöneliyor.

Japon enerji şirketi TEPCO, bağlı ortaklığı Agile Energy X ile TRIPLE-1’in stratejik ortaklık kurmasıyla fazla enerjinin BTC madenciliğinde kullanarak gelir kalemini artırmayı amaçlıyor. Bu ortalık ile Agile Energy X, yenilenebilir enerjiden elde edilen ihtiyaç fazlası elektriği TRIPLE-1’den gelen yarı iletkenlerle yeniden kullanan, Japonya genelinde dağıtılmış veri merkezlerini kurmayı hedefliyor.

Yapılan açıklamada TEPCO, Tokyo bölgesindeki merkezinde pilot çalışmalara başladı. Bu pilot çalışmada ekipmanların 1.500 kW ölçeğinde büyük miktarda güçle çalışmaya başladığında şebeke üzerindeki etkisi test edildi ve şirket yetkilileri, ekipmanın normal şekilde çalıştığını teyit ettiklerini dile getirdi.

Açıklamanın devamında TRIPLE-1’in son teknoloji kullanarak yüksek güç performansına sahip yarı iletkenlerin devreye alınacağı bilgisi verilirken çevresel etkinin en az indirileceği bilgisi verildi. Şirket, projenin karbon nötr politikası kapsamında önemli bir girişim olacağına da vurgu yaptı.

Büyük enerji şirketleri, fazla enerjilerini BTC madenciliğinde değerlendiriyor

Bunun yanında dünya üzerinde bazı büyük enerji şirketleri de benzer bir yol izliyor. Bu şirketlerden biri olan ConocoPhilips, ABD’de petrol arzının yüksek olduğu Bakken bölgesinde açığa çıkan gazı Bitcoin madencilik şirketlerine satıyor. Böylece şirket boşa gidecek olan gazı, BTC madenciliğinde değerlendirerek gelir elde ediyor.

Büyük enerji şirketleri, fazla enerjilerini BTC madenciliğinde değerlendirme stratejisini takip ederken madencilik şirketleri, 2022 yılında oldukça zorlandı. Bitcoin fiyatındaki düşüş ve enerji maliyetlerinde artış madencilerin kararını olumsuz etkilerken şirketler, yılın ikinci yarısında toplu BTC satışları yapmak zorunda kaldı. Bu satışlar, BTC fiyatının diğer olumsuz olaylarla birlikte daha da düşmesine katkı sağladı.

Bitcoin, bu hafta 18.000 dolar bandını test ettikten sonra Fed açıklamalarının etkisiyle yukarı hareketine ara verdi. En büyük kripto para, bugün 17.500 – 17.800 dolar aralığında hareket ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir