Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.039
% 1.98
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.039
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Japonya, Kripto Paralar İçin Önemli Bir Hamle Yapacak!

japonya kripto vergi

Japonya, kendi ülkesinde bulunan bazı kurumsal şirketler için kripto para vergilerini kaldırmayı düşünüyor.


Japonya, kendi ürettiği dijital paralar dışında, şirketlerin kripto varlıklarını piyasa değerine göre vergilendiren nadir ülkelerden biridir. Sektör gözlemcileri, bu kuralın, iş modellerinin bir parçası olarak kripto paralara sahip olan şirketleri Singapur, Dubai ve İsviçre gibi vergi dostu yargı bölgelerine yönlendirdiğini belirtiyor.

Risk sermayesi firmaları ve değiştirilemez token işletmeleri gibi şirketler, kripto paraları iş modellerinin bir unsuru olarak kullandıkları için bu vergiden etkilenmektedir. Ancak, aynı şirket tarafından elde tutulan ve çıkartılan kripto paralar ve tokenlar bu vergiye tabi değildir.

Salı günkü toplantıda değerlendirilen diğer vergi kuralı değişiklikleri arasında, küçük ve orta ölçekli işletmelere yılda 8 milyon yen’e kadar indirilebilir eğlence harcamalarına izin veren bir önlemin Mart 2024’ten sonraki döneme de uzatılması yer alıyor.

Japonya’daki şirketler, ülkedeki iktidar koalisyonu tarafından ele alınan bir öneri kapsamında dijital varlıklarını ellerinde bulundurdukları takdirde, gerçekleşmemiş kripto para kazançları üzerinden vergi ödemek zorunda kalmayacaklar.

Önerilen vergi kanunu değişikliği uyarınca, kısa vadeli alım satım faaliyetleri dışında tutulan kripto paralar, her mali yılın sonunda piyasa değerine göre belirlenen kurumlar vergisinden muaf olacaklar.

Buraya Tıklayarak Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmeyi Unutmayın


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir