Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.660
% 5.47
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.660
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Japonya hükümetinden döviz piyasasına müdahale

Japon yeninin dolar karşısında 1998’den sonra en düşük seviyeye gerilemesinin ardından Japonya hükümetinden müdahale geldi.

Dolar/yen bugün 145,90 seviyesine çıkarak 24 yılın zirvesini gördü. Hızlı yükselişin ardından hükümet tarafından döviz piyasasına müdahale edildiği açıklaması yapıldı.

Japonya Merkez Bankası bugünkü toplantıda faiz oranını değiştirmedi, ancak banka tarafından yendeki değer kaybında spekülatif hareketler olduğu, durumun yakından takip edildiği ve gerekirse hükümetle beraber müdahale edileceği bilgisi paylaşıldı.

Dün Fed’in 75 baz puanlık faiz artışı yapması ve şahin açıklamalarda bulunması ile dolar küresel piyasalarda yükselişini hızlandırdı. Japonya’dan da faiz değişikliği yapılmaması ve gevşek para politikasının devam edeceğinin belirtilmesinin ardından dolar/yen 146 seviyesine yaklaştı. Hızlı yükselişin ardından döviz piyasasına müdahale edildiği açıklandı, fakat miktarın büyüklüğü hakkında bilgi verilmedi.

Müdahale sonrası dolar/yen %1 üzeri düşüşle 142 seviyesinin altını test etti. Parite bu yıl %26’ya yakın yükseliş yaşadı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir