Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.875
% 2.01
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.875
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

İzlanda Başbakanı’ndan Bitcoin Madencilik Açıklamaları

Bitcoin Madencileri İçin Araştırma Başlatılıyor ?

İzlanda Başbakanı, Bitcoin ve BTC madenciliği ile ilgili açıklama yaptı. Katrín Jakobsdóttir, ülkedeki Bitcoin ve BTC madenciliği faaliyetlerine değindiğini belirtti.

Kısa bir süre önce verdiği bir röportajda, İzlanda Başbakanı Katrín Jakobsdóttir, ülkenin gıda güvenliğine mali kazançtan daha fazla öncelik vermeyi planladığını açıkladı.

Bu karar, Avrupa’daki çiftçilerin son zamanlarda gerçekleştirdiği protestolara ve İskandinav ülkesinin ithalata olan bağımlılığını azaltma ihtiyacını öne çıkaran ticaretteki aksaklıklara bir yanıt olarak geldi.

Buzulların ülkenin büyük bir bölümünü kapladığı İzlanda’da çiftçilik yapmanın zorluklarına rağmen Jakobsdóttir, tarımın güvenlik ve emniyet stratejilerindeki önemini vurguladı. “İzlanda’da çiftçi olmak pek de kolay değil. Tarlalar da pek harika sayılmaz. Ancak tarım, bu dünyada güvenlik ve emniyet stratejimizin önemli bir parçası” dedi.

Gıda güvenliği konusundaki çabalar, adayı bir veri merkezi cenneti haline getiren enerjiye aç Bitcoin madencilerini frenleme girişimiyle birleşiyor. Jakobsdóttir, İzlanda’nın çevreci enerjisinin önemli bir kısmının Bitcoin madenciliği merkezleri tarafından tüketilmesinden duyduğu endişeyi dile getirdi ve bu merkezlerdeki değerli yenilenebilir elektriğin konut ve diğer sektörlere aktarılmasını önerdi:

“Bitcoin dünya çapında bir sorun ama İzlanda’daki veri merkezleri çevreci enerjimizin önemli bir kısmını kullanıyor. Rüzgar enerjisini artırmaya yönelik yeni bir öneri, karbon nötrlüğüne ulaşmak için çevreci endüstrilere ‘öncelik verecektir’. Enerjimizin büyük bir kısmını kullanan Bitcoin ve kripto paralar bu misyonun bir parçası değil.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir