Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.291
% 0.72
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.291
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin madencilik hisseleri %27’den fazla düştü!

Bitcoin madencilik hisseleri %27'den fazla düştü!

Son üç ticaret gününde, Bitcoin madencilik hisselerinde büyük bir düşüş yaşandı, bu da Bitcoinin neredeyse 64,000 dolara kadar yükselmesine rağmen %27’ye varan bir değer kaybına işaret ediyor. Bu düşüş, bazı analistlere göre yaklaşan yarılanma etkinliği ile ilgili yanlış endişelerden kaynaklanıyor ve ucuz madencilik hisselerini almak için yeni bir fırsat sunuyor.

27 Şubat’tan bu yana, en büyük iki Bitcoin madencisi olan Marathon Digital Holdings (MARA) ve Riot Platforms (RIOT) sırasıyla %18,5 ve %21,9 oranında düştü. CleanSpark (CLSK) ve TeraWulf (WULF) gibi diğer bazı madencilik şirketleri de büyük düşüşler yaşadı.

İlginizi Çekebilir : Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 1 Mart

Öte yandan, Bitcoin’in değeri son zamanlarda 51,000 dolardan neredeyse 63,700 dolara kadar yükseldi, ancak sonunda 61,350 dolara geriledi. Bu arada, altın destekçisi ve kripto karşıtı Peter Schiff, Bitcoin madencilik hisselerindeki bu düşüşü fark edenlerden biri oldu ve bu durumun Bitcoin için gelecekte sıkıntı işaretleri olabileceğini düşündü.

Peter Schiff

Bir kripto yatırımcısı olan “Chris”, CleanSpark gibi hisselere yatırım yaparken, Bitcoin’in 65,000 dolar seviyesine yaklaşmasıyla madencilik hisseleriyle ilgili tavrını hızla değiştirdiğini belirtti.

Blockware Solutions‘ın baş analisti Mitchell Askew, bu düşüşün en “mantıklı” açıklamasının yatırımcıların hızla yaklaşan yarılanma etkinliği nedeniyle sermaye yatırmaktan kaçınma isteksizliği olduğunu belirtti.

Yarılanma etkinliği, Bitcoin madencilerin ödüllerinin 6.25 BTC’den, şu anki fiyatlarla 586,800 dolardan 3.125 BTC’ye, şu anki fiyatlarla 293,400 dolara düşmesini görecek.

Askew, son 12 ayda Bitcoin ve Bitcoin madencilik hisselerinde iki büyük düşüş yaşandığını ve her iki durumun da madencilik hisselerini indirimli bir fiyattan almak için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

Hashlabs Mining‘in kurucularından ve baş maden stratejisti Jaran Mellerud, Bitcoin yarılanmasını takiben 3-4 ayın, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki halka açık madenciler için kritik bir dönem olabileceğini ve bazı yüksek maliyetli madencilerin karlılığını korumak için yurtdışına taşınabileceğini düşünüyor.

Askew, bunun olmayacağını ve yarılanmanın onları karlı olmamak riskiyle karşı karşıya bırakacağını düşünmenin “aptalca” olduğunu belirtti.

“En düşük enerji maliyetlerine sahipler ve blok ödülünün azalmasına hazırlık olarak en son nesil donanımları edinmişlerdir,” dedi Askew açıklamasında.

Dünya’nın en büyük kripto etkinliklerinden olan TOKEN2049 yaklaşıyor! Etkinlik hakkındaki detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Buraya tıklayarak “COINENGINEER” kodu ile indirimli biletlere erişebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir