Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.074
% 5.97
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.074
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

İsviçreli Bitcoinciler Ulusal Rezerv Reformu İçin Toplandı: Bitcoin için Bir Teklif

isviçre banka

2B4CH’den Yves Bennaïm’in öncülüğünü yaptığı İsviçreli Bitcoin’cilerden oluşan bir ortaklık, İsviçre’nin finansal egemenliğini güçlendirmek için gizli bir hamleyle, İsviçre Ulusal Bankası’nın (SNB) Bitcoin’i rezerv varlıklarının bir parçası olarak kabul etmesini sağlamak için savaşı yeniden başlatıyor. Bu yeniden dirilen girişim, Ekim 2021’de bir referandum için gerekli imza sayısının gerçekleşmemesi nedeniyle başarısızlıkla sonuçlanan bir girişimin ardından geldi.

Bitcoin Aracılığıyla Egemenliği Savunmak

2B4CH’nin kurucusu Yves Bennaïm, Bitcoin’in İsviçre’nin egemenliği ve tarafsızlığından sorumlu olan finansal sisteminde kritik bir rol oynadığını; bunun özellikle küresel istikrarsızlık dönemlerinde çok önemli olduğunu belirtiyor. NZZ’ye verdiği demeçte, dilekçe süreci için örgütsel zeminin çoktan başladığını söyledi.

İsviçre Merkez Bankası Baskıyla Karşı Karşıya

Bitcoin Suisse’in başkanı Luzius Meisser bu talep için imza topluyor. Bitcoin’i rezerv para birimi olarak kabul etmenin yalnızca Avrupa Merkez Bankası’ndan kurtulmak anlamına gelmeyeceğini, aynı zamanda İsviçre bankacılık sektörüne tarafsızlık konusundaki itibarını da kazandıracağını öne sürüyor. Meisser bir adım daha ileri giderek, İsviçre Ulusal Bankası ile Bitcoin entegrasyonunun faydalarını özetleyeceği ve bu şekilde belirtilen istatistikleri destekleyeceği gelecekteki bir etkinliği tahsis ediyor.

Kaçırılan Fırsatların ve Gelecek Beklentilerinin Öyküsü

SNB, 2022 yılının sonlarında önemli miktarda Bitcoin satın almak da dahil olmak üzere, kararlarını daha önce etkilemek için çeşitli adımlar atmış olsa da, merkez bankası hala şüpheciydi. Buna karşın Meisser gibi destekçiler, diğer ülkelerin Bitcoin alımlarına devam etmesi halinde buna karşı uyarıda bulunmanın uzun vadede yalnızca İsviçre’nin zararına olacağına inanıyor.

Düzenleyici Değişimlerin Ortasında Umut

Digital Asset Solutions CEO’su Leon Curti de ABD ve Hong Kong‘da Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) onaylanmasının ardından Bitcoin konusunda iyimser. Bu gelişmelerin bankanın Bitcoin yatırımlarıyla ilgili pozisyonunu gözden geçirmesine neden olabileceğini düşünüyor.

Uluslararası Destek ve Kalan Engeller

İsviçreli politikacı ve Bitcoin fanatiği Joana Cotar, dünyanın dört bir yanındaki kripto hayranları tarafından büyük ölçüde desteklenen kişisel finansal özgürlüğe yönelik bir adım olarak bu önlemi övdü. Ancak kampanya ekibinin sadece 18 ay içinde 100.000 İsviçre vatandaşının imzasını almak için aşması gereken zorluklar da var.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir