Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.074
% 5.97
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.074
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

İşte Bu Hafta SHIB, BTC ve Altcoinleri Etkileyecek 5 Şey!

Bitcoin (BTC), piyasayı yeni dip seviyelerinden kurtarma savaşına devam ederken, 30.000 doların altında yeni bir haftaya başlıyor. SHIB, ETH, SOL gibi kripto paraların düşüş yaşamasına sebep olan BTC fiyat hareketleri ve Terra’nın (LUNA) çöküşünün etkileri devam ederken bu hafta bizi neler bekliyor?

SHIB, BTC, ETH boğalarını olumsuzluk karşılıyor

Traderlar arasında ihtiyat duygusu, son yedi gün içinde piyasa beklentilerini alt üst ettikten sonra bu hafta hissedilir hale geldi. Blockchain protokolü Terra’nın LUNA ve TerraUSD (UST) tokenları patladığında, düşüşleri kripto pazarlarında sekti ve Bitcoin de doğal olarak bir istisna değildi. BTC/USD, 25.000 dolara yakın düşüş yaşadıktan sonra, takip eden birkaç gün içinde 31.000 doları geçmek için V şeklinde bir toparlanma sergiledi.  Mevcut manzarası, bazı altcoin’lerinkinden kesinlikle daha güven verici görünse de, traderlar herhangi bir kesin yükseliş yorumundan uzak duruyorlar.

İvme kazanan önemli bir anlatı, bir “rahatlama sıçramasının” temelini oluşturan mevcut seviyeler etrafında dönüyor. Popüler Twitter hesabı IncomeSharks, BTC/USD görünümüyle ilgili son iki gönderinin bir bölümünde, “Biz boğaların son birkaç haftadır trendle mücadele ettiği gibi, ayıların daha fazla yükselişi reddetmek üzere olduğunu düşünüyorum” dedi. Ancak şu anda düşüş eğilimi gösterenlerin “önyargılarına fazla sıkışıp kalacaklarını” ekledi. Bu arada diğer trader Crypto Tony, önceki haftanın en yüksek seviyelerine işaret etmesi sayesinde paritenin sadece 30.000 değil, 31.000 doları da geri alması gerektiğini söyledi.

Davos yaklaşırken DXY yükselişi bırakmıyor

Geçen hafta, Fed’in enflasyon, oran artışları ve jeopolitik çekişmelerle boğuştuğu görüldü, tüm bunlar ironik bir şekilde Terra tarafından neredeyse anında gölgede bırakıldı. Buna karşılık, bu hafta bu kadar önemli bir açıklama beklenmiyor, ancak altta yatan gerilimler ortadan kalkmadı. Hal böyle olunca Rusya-Ukrayna savaşı, enflasyon ve bunu azaltmak için alınan önlemler dünya çapında merkez bankalarının gündeminde yer alıyor. Bu durumun 22 Mayıs’ta başlayan Dünya Ekonomik Forumu’nun ana konusu olacağı düşünülüyor.

Forum ve katılımcıların Bitcoin ile ilgili hem olumlu hem de olumsuz konuşma potansiyeli, coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere bu hafta El Salvador’da 44 ülkenin temsilcilerinin Bitcoin’i tartışacağı farklı bir toplantıyı takip edecek. Aynı zamanda, ABD doları endeksi (DXY), 105’e çıkarak 9 Aralık 2002 haftasından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Analist Blockchain Backer, kripto ile ilgili olarak makro ortamındaki bir ileti dizisinin bir parçası olarak “Aynı zamanda Euro, ABD Doları karşısında 5 yılın en düşük seviyesini test ediyor” dedi.

DXY grafiği

Blockchain Backer, DXY’nin geleneksel olarak hisse senetlerine ve kripto piyasalarına da baskı yaptığını, ikincisinin yine de ayı piyasalarında görülen düzeltme yapılarını gösterdiğini savunuyor. “Yani burada çok şey yaşıyoruz. Dow Jones geçen haftaki desteğin altında. DXY 20 yılın zirvesinde. EURUSD destekte. Altcoin piyasası ve Ethereum daha önce görülen benzer düzeltme yapılarına sahip. Ancak, hiçbir token, sanki bir geri dönüş varmış gibi uçmuyor,” dedi.

Tether, “depegging” olayının ardından toparlanıyor

Yaklaşan olaylardan bağımsız olarak, Pazartesi günü piyasaya musallat olan şey, geçen haftaki kargaşanın hayaleti oldu. Luna Foundation Guard’ın (LFG) BTC rezervlerinin toplu satışı gibi gelişmeler, en son tweet’leriyle onaylandı.  Bununla birlikte, dikkat sadece UST’de değil, piyasa değerine göre endüstrinin en büyük stablecoin’inde. Tether (USDT) geçen hafta dolar sabitinden ayrışma (depegging) gördü.

USDT grafiği

Tether’in yaratıcıları, yapısı gereği UST’den ve genel olarak algoritmik stablecoin’lerden farklı olduğu için USDT’nin fırtınadan kurtulacağını savundular. Kripto ticaret şirketi QCP Capital, Telegram kanal abonelerine 13 Mayıs’taki son güncellemesinde, “Önümüzdeki birkaç hafta içinde, önemli kayıp ve çöküş raporları ortaya çıktıkça hasarın tam boyutunu öğrenmeye başlayacağız,” dedi.

CryptoQuant: Kurumlar, Bitcoin satın almaya çalışıyor

Bitcoin alan var mı? Veriler, buna belirli pazar segmentlerinden kesin bir “evet” yanıtının geldiğini söylüyor. Analiz platformu CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju, 16 Mayıs’ta yayınlanan analizde, kurumsal yatırımcıların 25.000 ila 30.000 dolar arasında Bitcoin ile ilgilendiğini söyledi.  Ki, LUNA fiyaskosu teklifleri 25.000 dolara düşürmeye zorlarken, genel tekliflerin bir yıl boyunca aynı kaldığını açıkladı ve aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Coinbase için BTC-USD emir defteri ısı haritasını görürseniz, Mayıs 2021’deki son ayı piyasasından bu yana oldukça kalın emir duvarları var. Bence kurumlar 30 bin dolardan BTC biriktirmeye çalıştı ancak beklenmedik LFG satışları nedeniyle teklif duvarlarını 25 bin dolardan yeniden inşa etmek zorunda kaldı.

Bitcoin adres büyümesi, SHIB, ETH, BTC alanındaki duyarlılıktaki sıkıntıyla çelişiyor

Kripto piyasası duyarlılığının yerde kalması şaşırtıcı değil. Fiyat istikrarı üzerindeki sinirleri yansıtan Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi, bu hafta 14/100’de ve sıkı bir şekilde “aşırı korku” bölgesinde. Geçen hafta tarihi dip bölgesine ulaşan toparlanma, endeksi beş gün içinde 27/100’den 10/100’e indiren orijinal düşüşten belirgin şekilde daha az güçlü oldu.

Öte yandan Santiment’in geçen haftaki verileri, kaosun ortasında benzersiz Bitcoin adreslerinin büyümeye devam ettiğini gösteriyor. Twitter yorumlarında, “Son 3 haftadaki bu yüzde 33’lük düşüşün iyi tarafı BTC’nin adres etkinliğinin sabit kalmasıdır. Adresler ve fiyat arasındaki fark 16 ayın en yüksek seviyesinde,” ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir