Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.624
% 0.51
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.624
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Michael Saylor; Bitcoin Altın Çağına Giriyor!

Michael Saylor ; Bitcoin Altın Çağına Giriyor !

“Michael Saylor, kurumların 2034 yılı sonuna kadar Bitcoin’in azalan arzının mümkün olduğunca büyük bir kısmını elde etmek için yoğun bir rekabete gireceklerini belirtti. Bu zamana kadar Bitcoin’in %99’u kazılmış olacak.”

Spot Bitcoin ETF’lerinin piyasaya sürülmesinin ardından, Bitcoin’in kurumsal yatırımcılar arasında uzun yıllar sürecek bir çılgınlık başlattığını belirten MicroStrategy başkanı Michael Saylor, bu eğilimin otonom yapay zeka’nın ortaya çıkmasıyla daha da artacağını söyledi.

Saylor, 1 Mart’ta Bitcoin Atlantis konferansı sırasında düzenlenen bir panelde, spot Bitcoin ETF’lerinin piyasaya sürülmesinin, Bitcoin’in “yüksek büyüme oranlı kurumsal benimsenme” dönemini başlattığını savundu.

“Bitcoin altın fevkinde çağında olduğumuza inanıyorum. 2024 yılının Ocak ayında başladı ve yaklaşık olarak 2034 yılının Kasım ayına kadar devam edecek.”

Saylor’a göre, 2035 yılına gelindiğinde tüm Bitcoin’in %99’u kazılmış olacak ve bu, büyüme aşamasının başlangıcını işaret edecek.

Günümüzde, Buy Bitcoin Worldwide’ın verilerine göre, toplam 21 milyon Bitcoin’in yaklaşık %93,5’i kazılmış durumda.

KAÇIRILMAMASI GEREKEN‼️ – Michael Saylor:

Şu anda Bitcoin Altın çağını yaşıyoruz. Bu, 2024 yılının Ocak ayında başladı ve 2034 yılının sonuna kadar sürecek, ki bu zamana kadar tüm Bitcoin’in %99’u madenlenmiş olacak. #Bitcoin 🚀

— Neil Jacobs (@NeilJacobs) 1 Mart 2024.

Saylor, spot Bitcoin ETF’lerinin şu anda yalnızca ilgilenenlerin %10-20’sine bir “dağıtım kanalı” olarak hizmet ettiğini belirtti. Ancak, bankalar ve kurumsal aracı firmaların Bitcoin işlemlerini kolaylaştırmaya başladığı zaman bu rakamın %100’e çıkacağını öngörüyor.

“Bankaları, kurumsal aracı firmaları ve ana komisyoncuları aracılığıyla satın alabildiklerinde, bir saat içinde 50 milyon dolarlık bir karar verecekler.”

“Saylor’a göre, neredeyse tüm bankalar eninde sonunda en büyük müşterilerinin talepleri doğrultusunda Bitcoin saklama hizmetleri sunmaya zorlanacaklar. Bu tutuma karşı direncin zamanla azalacağını öngörüyor.”

“Bir gün Bitcoin’in altını aşarak, S&P endeksi ETF’lerinden daha fazla işlem göreceği bir gün olacak.”

Otonom Yapay Zeka Bitcoin Talebini Arttırıyor !

“Saylor ayrıca, kötü niyetli aktörlerin yapay zeka devriminden faydalanırken interneti korumak için Bitcoin’in hayati önem taşıdığını düşünüyor.”

“Eğer gerçekten mesajları, belgeleri ve içeriği filigranlamak, zaman damgası eklemek ve kriptografik olarak imzalamak istiyorsanız, bunu gerçekleştirmek için bir doğruluk sistemine ihtiyacınız olacak ve bunun için Bitcoin’e ihtiyacınız olacak.”

“Saylor ayrıca, Bitcoin’in otonom yapay zeka alanındaki gelişmelerden faydalanacağını, çünkü dijital enerji ile çalışması gerekeceğini açıkladı.”

“Eğer kendinizin bir yapay zeka versiyonunu oluşturmak ve onun internet üzerinde sonsuza kadar yaşamasını istiyorsanız, ona bazı Bitcoin vermekte fayda var. Dolayısıyla, orada ilginç bir talep işlevi olacağını düşünüyorum.”

Saylor ayrıca, Bitcoin’in çevresel endişelerle ilgili eleştirilerinden bazılarının gelecekte azalacağını, hatta şimdiden azalmaya başladığını öngörüyor.

Bitcoin’in giderek daha enerji verimli hale gelmesiyle birlikte, politikacıların ve çevre aktivistlerinin dikkatlerini yapay zekanın enerji taleplerine çevirmeye başladıklarını iddia etti.

“Eğer yapay zekaya bakarsanız, bu büyük ölçekli firmaların bu yıl 60 gigavat ölçeklendirmeyi ve on yıl içinde 600 gigavata ulaşmayı planladıklarını görürsünüz, bu yüzden olan şu ki, bizim eskiden yaşadığımız tüm enerji korku, belirsizlik ve şüphelerini devralacaklar.”

Bu yüzden aslında tüm lobilerini bunun üzerine yönlendirecekler.

“Doğru.

Yapay zeka, son derece kirli (enerji açısından) ve susuzdur (su talebi). #Bitcoin ise giderek daha fazla temiz enerji kaynaklarıyla destekleniyor ve suya ihtiyaç duymuyor.

— John Bottomley (@BitcoinVeritus) 3 Mart 2024″

Aynı panel tartışmasında, yatırım stratejisti ve Bitcoin yorumcusu Lyn Alden, ulus-devletlerin BTC’yi benimsemeye başlamasıyla Bitcoin’e olan talebin artabileceğini belirtti.

Alden, Bitcoin’in benimsenmesinin daha fazla finansal merkezin oluşmasına yol açtığını ve bu durumun uzun vadede bu ülkelere sermaye akışını artırdığını savundu.

Alden, “Bitcoin Sahili”nin El Salvador’da bu kadar güçlü bir etkisi olduğunu belirtti ve bu durumun tüm ulusu daha fazla ilgilenmeye teşvik ettiğini söyledi. Ayrıca, Afrika, Asya, Latin Amerika ve Amerika Birleşik Devletleri’nde birçok merkezin ortaya çıktığını da ekledi.

Tether, enerji yatırımlarını genişletiyor, yeni girişim Volcano Energy’ye sermaye, teknoloji uzmanlığı ve danışmanlık sağlıyor.

El Salvador’un küresel enerji ve Bitcoin merkezi olarak potansiyeli muazzam ve @Tether_to olarak bu fırsatın bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz ❤️… https://t.co/wA3dnlQyjB

— Paolo Ardoino (@paoloardoino) 5 Haziran 2023.

Alden, bazı ülkelerin, kendi para birimlerini tehdit edebileceği korkusuyla Bitcoin’i kısıtlamak veya yasaklamak suretiyle “kısa vadeli düşünce” zihniyetini benimsediğini belirtti ve bu durumun uzun vadede yatırım fırsatlarını kaybetmelerine neden olabileceğini ifade etti.

“Alden, “Bu sermaye kontrolleri, bu sürtünmeleri oluşturmaya yönelik güvenlik önlemleri, şimdiye kadar birçok ülkede gördük, sadece işe yaramıyor,” dedi. “Bu durumun önüne geçmek ve sadece onu benimsemek daha iyi.”

Yatırım yöneticisi ve Bitcoin savunucusu Lawrence Lepard, baskıcı rejimlerden gelen sermaye kontrollerinin genellikle benimsenmeyi artırdığını ekledi.

Alden, Nijerya’nın, ülkenin daha önce Bitcoin ve kripto para birimlerine yasak getirmesine rağmen dünyanın en yüksek eşten eşe pazar hacimlerine sahip olduğu bir örnek durum olduğunu belirtti.

“Görüyor olacağız ki, yeni tartışmalar ortaya çıkacak ve bu tartışmalar aşılmaya başlayacak çünkü araç kendisi o kadar güçlü ki, ortaya çıktığında sorunları dolaşmanın birçok yolunu sunuyor.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir