Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$65.573
% 1.19
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 65.573
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

İşte Bu Hafta Bitcoin ve Altcoin’leri Fiyatlayacak 5 Gelişme!

Bitcoin fiyat hareketi 2022’de henüz etkilemedi, ancak işlerin yakında tekrar ilginçleşeceğine dair bahisler artıyor. Şu anda neredeyse üçüncü ayında olan bir düzeltme olayı birçok kişiyi hayal kırıklığına uğratıyor, ancak artan sayıda analist, fırsatçı ayılara karşı yeni bir atak için koşulların yakında uygun olabileceğini söylüyor. Analistler, önümüzdeki hafta BTC fiyat hareketini çizerken dikkat edilmesi gereken beş faktöre bir göz atıyor. Biz de coinmuhendisi.com olarak okuyucularımız için hazırladık.

Bitcoin önemli haftalık kapanış seviyesini koruyor

Bitcoin, hafta başlarken yerel direnç seviyeleriyle bile mücadele etmeye kesinlikle ilgisiz görünüyor. Küçük benzersiz fiyat hareketi ile aralıklı bir hafta sonundan sonra, Bitcoin kısa zaman dilimlerinde daha düşük dipler koyarken 44.000 dolar civarındaki kilit bölgelerden kaçınıyor.

Bununla birlikte Bitcoin, haftayı, trader ve analist Rekt Capital tarafından boğa momentumuna yardımcı olmak için yararlı olarak tanımlanan kritik noktada kapatmayı başardı. Analist, Pazar günü beraberindeki bir fiyat grafiğinin yanında “~43100 doların üzerinde bir haftalık kapanış, BTC’nin buradan daha yüksek seviyelerde devam etmesinin iyi bir işareti olabilir” diye yazdı.

BTC açıklamalı grafik / Kaynak: Rekt Capital/Twitter

Ayrıca temkinli bir şekilde iyimser olan ve geçen haftaki 44.000 doların üzerindeki potansiyel bir tekrarı izleyen popüler trader Crypto Ed de, “Her ne kadar erken olsa da bu geçen haftaki hamlenin devamının başlangıcı gibi görünüyor” yorumunu yaptı.

Kongre kripto madenciliğini “temizlemeyi” tartışacak

Enflasyon konusu ABD piyasalarına ve siyasetine benzer şekilde musallat olmaya başladığından, bu hafta birden fazla şekilde sahne almaya hazırlanıyor. Enflasyonun tüketicileri nasıl vurduğuna dair yeni manşetlerin ortasında, 40 yılın en yüksek tüketici fiyat endeksi (TÜFE) baskısı şimdiden Başkan Joe Biden’ın onay puanlarını vuruyor.

Goldman Sachs’ın geçtiğimiz hafta tahminlerine göre, yıllık %7’lik TÜFE artışını dizginlemek, Federal Rezerv’in yalnızca 2022’de en az dört kilit faiz artırımını neden olabilir. Bu da yorgun tüketiciler üzerinde daha fazla baskı oluşturuyor. Kripto analisti Pentoshi, “Sahne önümüzdeki haftalarda hazırlanıyor” dedi.

Bu hafta ABD’li milletvekilleri kripto para birimi madenciliğinin iddia edilen çevresel etkisini tartışacaklar. Şu anda ABD’den gelen Bitcoin hash oranının önemli bir kısmı ile, herhangi bir düşmanca politika, duygu söz konusu olduğunda çoğundan daha önemli olacak. Analistlere göre, Mayıs 2021’deki Çin göçünün tekrarı ve hash oranı ve ağ güvenliği üzerindeki zincirleme etkisi kimse tarafından hoş karşılanmayacak.

Gözetim ve Soruşturmalar Alt Komitesi duruşması Perşembe günü gerçekleşecek ve “Kripto Para Birimi Temizleme: Blockchain’lerin Enerji Etkileri” başlığını taşıyor. Duruşma gün içinde gerçek zamanlı olarak canlı yayınlanacak.

Bitcoin “benzinle kaplı bir şenlik ateşi”

Bitcoin oynaklığı birkaç yılın en düşük seviyelerine tırmanırken analistlere göre, ana akım bir varlık olarak kabul edilmesini teşvik ediyor, ancak pek çoğunun sürmesini beklemiyor. Son 30 ve 60 gün için günlük BTC getirilerinin standart sapmasını hesaplayan Bitcoin Volatilite Endeksi’ne göre, Bitcoin %2,63 ile Kasım 2020’den bu yana en az volatiliteye sahip.

Bu nedenle mevcut fiyat hareketleri, BTC’nin 2017’deki ATH’ı olan 20.000 doları kırdıktan sonra fiyat keşfine girmeden öncekine benziyor. Trader, girişimci ve yatırımcı Bob Loukas için, sahne şimdi bu olayların potansiyel olarak tekrarlanması için hazır:

Süper döngü için herkesin Eylül/Ekim aylarında BTC seçeneklerini yüklediğini unutmayın. Bunlar muhtemelen %80+ gösteriyor. Mevcut ATH olan 69.000 dolardan önce gelen türev işlem traderları büyük olasılıkla hayal kırıklığına uğradı.

Bitcoin Volatility Index grafiği / Kaynak: Buy Bitcoin Worldwide

Analistler, “heyecan verici” fiyat hareketleri Aralık ayındaki düşüşün ardından henüz yeniden ortaya çıkmasa da, Bitcoin arzının giderek erişilemez hale gelmesi nedeniyle artık daha olası görüyor. Piyasa yorumcusu Miles Johal, “Bu döngü için ATH’lerde likit olmayan arz ile, Bitcoin esasen benzinle kaplı bir şenlik ateşi. En ufak bir talep kokusu kükreyen alevler getirecektir ” yorumu yapıyor.

Bireysel kabul açısından 2021’in başından beri sessiz

%40’lık bir fiyat düşüşünden sonra bile bireysel yatırımcıların yokluğuyla ilgili soruların ortasında, yeni veriler, sektörün aslında bir yıl boyunca Bitcoin’e çok az ilgi gösterdiğine işaret ediyor. Glassnode analisti TXMC, Blockchain’de ortaya çıkan yeni varlıkları gözlemleyerek, Ocak 2021’den bu yana Bitcoin’in bireysel kabulü açısından gerçekten ne kadar sessiz olduğunu gösteriyor.

Blockchain’e giren yeni varlıkların 30 günlük üstel hareketli ortalamasına (EMA) bir bakış, son büyük dalgalanmanın geçen yılın ilk çeyreğinin başında sona erdiğini ortaya koyuyor. O zamandan beri, tüm zamanların en yüksek iki fiyatına rağmen, yeni varlık sayıları düştü ve boğa döngüsü zirvelerinden sonra normal olarak görülen standart oranlara geri döndü. TXMC, Twitter’da “Bitcoin boğa/ayı piyasalarının belirgin bir on-chain aktivite profili var. Aktivite açısından, son boğa koşusu Ocak 2021’de sona erdi. O zamandan beri sessiz kaldı” değerlendirmesini yaptı.

Bitcoin yeni varlık grafiği / Kaynak: TXMC/Twitter

Veriler, ortalama yatırımcının Bitcoin’i nasıl unuttuğunun altını çiziyor. Üstelik yeni zirveleri süpürürken ve kurumsal faaliyet güçlü kalırken bile. Google kullanıcılarının ilgi seviyeleri, dünya çapında ‘Bitcoin’ için arama oranlarının Aralık 2020’de daha önce norm olan seviyelerde olmasıyla trende eklendi.

‘Bitcoin’ için dünya çapında Google arama verileri / Kaynak: Google Trends

Madenciler, mevcut fiyat seviyelerinde su altında kalmaktan uzak olsalar da, işlem ücretlerinden 2020’nin sonlarından bu yana herhangi bir noktadan daha az gelir elde ediyor. Twitter tabanlı Blockchain analisti Blockwise, bu hafta sonu daha fazla Glassnode verisi sunarak, “Bu, bireyseli henüz girmediğinin bir göstergesi. Fiyat gerçekten 2021’in başlarına benzer olsa da bireysel ne zaman?” yorumunu yaptı.

Bitcoin madenci işlem ücreti gelir yüzdesi / Kaynak: Blockwise/Twitter

Crypto Fear & Greed Index’e göre Bitcoin için ‘aşırı korku’ var

Bitcoin’in Yeni Yıl ‘aşırı korkusu’ devam ediyor ve on-chain davranış değişmezse baskın duygu gücü olmaya devam edecek. Traderların belirli bir fiyat noktasında nasıl hareket edebileceklerini değerlendirmek için bir dizi faktör aracılığıyla piyasa duyarlılığını ölçen Crypto Fear & Greed Index’e göre, işler nadiren daha kasvetli görünüyordu. Aralık ayının sonundan bu yana, Endeks statükoyu “aşırı korku” olarak nitelendiriyor ve şimdiye kadar hiçbir fiyat değişikliği onu değiştirmeyi başaramadı. Aynısı, bu hafta da geçerli.

Crypto Fear & Greed Index / Kaynak: Alternatif.me

Benzer şekilde, kâr veya zararda hareket eden BTC’yi kapsayan veriler, değerli küçük vurgunların görülmesiyle birlikte, işlemciler arasında çekingenlik gösteriyor. Analistlere göre bu tür davranışlar, fiyat düşüşleri sırasında yaygındır ve geçen yıl yaz aylarında BTC’nin 30.000 dolara düştüğü ve dibe vurduğu sırada görüldü.

Bitcoin gerçekleşen kar/zarar oranı / Kaynak: On-Chain College/Twitter

Popüler Twitter hesabı On-Chain College, Glassnode’un gerçekleşen kar/zarar oranı göstergesinden gelen verileri değinerek, “Bu gerçek Crypto Fear & Greed Index” yorumunu yaptı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir