Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

İş Adamına Kripto Para Tuzağı: 20 Milyon Lirasını Kaptırdı!

Uzun bir süredir Antalya’da yaşayan Azeri iş insanı Murat Muradov, yüksek kar vaadiyle girdiği kripto para borsasına yaklaşık 20 milyon TL’sini kaptırdı. Borsanın kâr vaadiyle kandırdığı iş insanı yaşadığı süreci anlattı. İşte detaylar…

Kripto para dolandırıcıları Alman vatandaşı evli bir çift

Antalya’da, çeşitli alanlarda yatırımları bulunan Azerbaycanlı iş insanı Murat Muradov, kendisine ait 2 konutu kiralamak isteyen Alman vatandaşı olan evli bir çift ile tanıştı. Çift, kendileri ile arkadaş olan iş insanına yönetimleri altındaki bir kripto borsasına yatırım yapması teklifinde bulundu. Daha sonra Azeri iş insanı, borsa şirketine 1 milyon 172 bin dolar ödeme yaptı.

Söz konusu kişilerin tüm ödemelerini karşılayan Muradov, kazandığı paranın bir miktarıyla arsa satın almak istediğini belirttiğinde, Alman vatandaşı şahıs kendisine 800 bin dolar gönderdi. Ancak şahıs bu parayı kişisel hesabından gönderdiği için daha sonra Muradov’un hesaplarına haciz koydurdu. Yurt dışında olduğu için durumdan geç haberdar olan Muradov, avukatı aracılığıyla Siber Suçlar Mücadele Şube Müdürlüğü’ne giderek şahıslardan şikayetçi oldu.

Muradov’un 20 milyon TL alacağı var

Muradov’u dolandıran kişiler, iş insanını yeni bir kripto para borsası kurdukları ve Muradov’un da belli bir yüzde ile ortak olabileceğini belirttiler. Parasını çekmek istediğinde tüm sorunların başladığını belirten Azeri iş insanı, söz konusu kişilerin kendisine ortak olduğu borsanın token’ının zarara uğramaması için para çekmeyecekleri söylendi. Muradov konuya ilişkin olarak şunları ifade ediyor:

Benim kimseye borcum yoktu. Ortağımın bana tuzak kurduğunu öğrendim. Delilleri karartmak içinde hesabımdaki paraların olmadığını gördüm. Hesabımın bütün geçmişini sildiğini gördüm. Hemen Türkiye’ye gelerek, siber suçlara suç duyurusunda bulundum.

Ortak olarak arsa satın alan Muradov ve dolandırıcı olan şahıslar Muradov’un parasını yurt dışından döndükten sonra alabileceğini belirttiler. Alman ortağından 20 milyon TL’ye yakın alacağı bulunan Muradov, vatandaşlara alt yapısı Türkiye’de olmayan ve güven teşkil etmeyen kripto para borsalarına girmemeleri konusunda uyardı. Coinmuhendisi.com olarak benzer kripto dolandırıcılığı olaylarına yer vermeye devam edeceğiz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir