Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.223
% 0.45
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.223
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

İran Kripto ile İthalat Yapacak

İran bu hafta milyonlarca dolar değerindeki mal ithalatını kripto para ile yapacak.

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığından bir yetkili, İran haber ajansı Tansim tarafından açıklanan rapora göre verileri paylaştı. İran Ticareti Geliştirme Örgütü (TPO) Başkanı Alireza Peyman-Pak attığı tweette şöyle dedi:

Bu hafta, 10 milyon dolar değerindeki ilk resmi ithalat siparişi kaydı, kripto para birimi kullanılarak başarıyla tamamlandı.

Alireza Peyman-Pak, Eylül ayının sonuna kadar kripto para birimleri ve akıllı sözleşmelerin kullanımının odak noktası olan ülkelerle birlikte ticarette kripto ile ödemenin yaygın yöntem olarak kullanılacağını tahmin ettiğini de sözlerine ekledi.

İran Kripto Bakış Açısını Yumuşattı

Finbold‘un geçen yıl bildirdiği habere göre, İran hükümeti kriptoya olan bakışını yumuşatmış buna istinaden de 30 kripto madencilik çiftliğinin kurulmasın onay vermişti.

Bu onay, İran polisinin başkent Tahran’daki bir tesisten kripto para madenciliği için kullanılan 7 binden fazla bilgisayara el koymasından bir haftadan fazla bir süre sonra geldi. Bu olay, ülkenin 2021’de enerji kullanımını çevreleyen endişeleri nedeniyle Bitcoin madenciliğini yasaklama kararının bir sonucu olarak karşımıza çıktı. Özellikle İran, yetkililerin madencileri sorumlu tuttuğu elektrik kesintileri ile sıkıntı yaşarken, enerji endişeleri ortaya çıkmaya başlamıştı.

Mart 2021’de İran Cumhurbaşkanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi hazırladığı ayrıntılı bir raporda ülkeyi uluslararası yaptırımları atlamak için Bitcoin ve diğer para madenciliğini benimsemeye teşvik etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir