Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.143
% 0.80
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.143
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Arbitrum, Reddit Topluluk Puanlarını Nova’ya Getiriyor

Topluluk puanlarını Ethereum’un Rinkeby test ağında tutan Reddit, verilerini Arbitrum’un Nova’sına taşıyor.

FTX‘in ayı piyasasındaki satın alma furyasının son örneği de Reddit ile anlaşmaya varması oldu. Kripto para borsası FTX, Reddit ile yaptığı anlaşmada Arbitrum ile beraber çalışarak kullanıcıların Reddit’in “topluluk puanları” tokenleri gas ödemesini yapması amacıyla çıkarılacak token için anlaşmaya vardı.

Reddit’te 2020’de kullanıma açılan “topluluk puanları”, kullanıcıların ödüller dağıtmasına ve sosyal platformda etkileşmesine yarayan blok zincir tabanlı bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Reddit’te 2021’de en çok görüntülenen başlık kripto paraydı ve Reddit’in bu konumu ise kullanıcılar veya yatırımcılar için fikirlerin okunabileceği, yeni görüşlerin tartışılabileceği bir ortam sunuyor.

2021’de Arbitrum Topluluk Puanları’nın blok zincirini yapma yarışmasını kazandı ve şirket bunun Ethereum ağında çalışacağını açıkladı. Topluluk Puanları, subreddit aktif üyelerini ödüllendirmeye ve ayrıca karar mekanizmalarında yer almasını sağladı.

Reddit Topluluk Puanları Arbitrum Nova Ağında Tutulacak

Reddit özellikle kripto toplulukları tarafından en aktif kullanılan platformlar arasında yer alıyor. Özellikle 2020’de duyurulan topluluk puanları ile Blockchain’e bir adım daha atan Reddit bu sefer de Arbitrum ile anlaştı. Kullanıcılar da gas ücretlerini ödemek için FTX borsasını seçti. FTX Ventures’in yöneticisi Amy Wu, “kullanıcıların zincir üzerindeki Topluluk Puanlarıyla işlem yapabilmeleri için gas ücretlerini ödemeleri gerekiyor. Bunun için de Ethereum’a ihtiyaçları var ve FTX Pay bunu yapmalarına olanak sunuyor.” dedi.

Ayrıca, Arbitrum’un geliştiricisi Offchain Labs CEO’su Steven Goldfeder, Blockworks’e Reddit’in kripto paralar etrafında yeni kullanım alanlarının geliştirilmesini umduğunu söyledi.

Goldfeder yaptığı bir açıklamada:

Tüm token kazanma ve güvenlik mekanizmasını oluşturduk, ancak başka şeylerin de bu ekosistemde geliştirilmesine izin veriyoruz. Topluluk Puanları sistemini başlatan sadece Reddit değil. Diğerleri de bu alanda olabilirler. Örneğin, bir oyun geliştiricisi, ‘Bir oyun başlatıyorum ve oyunumdaki para birimi bu Reddit Topluluk Puanlarıdır’ diyebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir