Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.003
% 1.05
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.003
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

iPhone 14 ön sipariş talebi güçlü

Geçtiğimiz hafta Apple (NASDAQ:AAPL), iPhone 14 serisini iPhone 13’e kıyasla değişmeyen fiyatlarla sundu.

iPhone 14, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’in Cuma günü mağazalarda yerini alması ve aynı gün ön sipariş veren müşterilere de ulaşması bekleniyor. iPhone 14 Plus ise 7 Ekim Cuma günü piyasaya sürülecek.

Teslimat tahminleri şimdiden Ekim ayına kaydığı için talebin çok güçlü olduğu görülüyor. Bir Wedbush analisti, talebin iPhone 13’ün biraz önünde ve beklediğinden daha iyi olduğu için “sağlam” olduğunu söylüyor.

Bir müşteri notunda analist, “Bu, dünya çapındaki 1 milyar iPhone kullanıcısının 240 milyonunun 3,5 yıldan uzun bir süredir telefonlarını yükseltmediğine dair tahminlerimizle, Apple’ın bir sonraki iPhone sürümü için öngördüğü temel talep anlatısına işaret ediyor.” dedi.

Bir Credit Suisse analisti, ilk verilerin Pro ve Pro Max için talebin iPhone 14’e göre daha güçlü olduğunu gösterdiğini belirtti.

“Ön siparişlerin açıldığı ilk 30 dakika içinde 160 Pro/Pro Max SKU’sundan (stok tutma birimi) 94’ü en az 10 gün gecikti; geçen yıl 160 iPhone 13 Pro/Pro Max SKU’sunun 70’i en az 12 gün gecikmişti. Aradaki farkı arzdan ziyade daha güçlü talebe bağlıyoruz.”

Son olarak bir JPMorgan analisti, Apple’ın iPhone 14 serisi için fiyatlandırma stratejisini değerlendirdi.

“Apple, Çin’de geçen yıl CNY’deki değer kaybına kıyasla yerel para birimi cinsinden fiyatları daha az artırarak uygun bir fiyatlandırma stratejisi tercih etti ve yine daha uygun bir hacim görünümü yarattı. Bununla birlikte Avrupa pazarlarındaki fiyatlandırma, döviz kurundaki değişikliklere paralel olarak onlu oranlarda artırıldı ve iPhone 13’e göre büyük bir artışa işaret etti.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Borsalar’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir