Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.732
% 1.45
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.732
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

IOTA Nedir? MIOTA Coin Nasıl Alınır?

IOTA nedir? IOTA, nesnelerin interneti (IoT) alanına yoğunlaşmış bir kripto para projesidir. coinmuhendisi.com olarak IOTA nedir, ne sunar, avantajları ve dezavantajları nelerdir, MIOTA coin nedir, ne için kullanılır, nasıl alınır gibi sık sorulan soruların yanıtlarını sizin için derledik.

IOTA nedir?

IOTA, nesnelerin interneti (IoT) için ileri düzeyde ölçeklenebilirlik ve hız sunan merkeziyetsiz bir kripto para projesidir. Proje, blockchain teknolojisini kullanmayan tek kripto platformudur. Platform, blockchain yerine Tangle adı verilen bir tür ağı kullanır. Proje, bu ağ aracılığıyla, düşük işlem ücretleri karşılığında yüksek ölçeklenebilirlik sunmayı amaçlar. Almanya merkezli kâr amacı gütmeyen bir kuruluş tarafından yönetilen proje, nesnelerin interneti teknolojisinin omurgası olmayı hedeflemektedir. Platform, makineler arası iletişimi (M2M) de destekler ve bu amaçla kullanılabilir.

Platform, kullanıcıların güvenli bir biçimde veri aktarmasına izin verir. Veri alışverişine imkân tanıyan platform, MIOTA coin kullanan kullanıcılara işlemler için ücret ödetmez. Nesnelerin interneti alanında işlem yapmak ve proje oluşturmak isteyen kullanıcılar, ihtiyaç duydukları araçlara platform üzerinden ulaşabilir. Ancak, tüm araçlara ulaşmak için platformun cüzdanına sahip olmak gerekmektedir. Bu cüzdan, para karşılığında satın alınır.

MIOTA coin nedir? Ne için kullanılır?

MIOTA coin, IOTA ağının yerel kripto para birimidir. Kripto paranın çeşitli kullanım durumları bulunur. MIOTA ile yapılan veri alışverişi işlemleri ücretsiz gerçekleşir. Kullanıcılar, ek işlem ücretleri ödemek zorunda kalmaz. MIOTA sahipleri, ağ üzerinde yeni teknolojiler oluşturarak token ödülleri kazanabilir.

Şehir altyapıları için projenin ağı olan Tangle’a bağlanabilir ve bu ağ aracılığıyla, kendine özgü dijital kimlikler yaratabilirler. Yazının yazıldığı sırada kripto para, 2,55 milyar dolarlık piyasa değeriyle, en büyük 53. kripto para konumundaydı. Maksimum arzı 2,78 milyon olan tokenin, tüm arzı dolaşımda bulunuyordu.

Avantajları nelerdir?

Nesnelerin interneti teknolojisinin birçok sektörün geleceğini kökten değiştireceği düşünülmektedir. Proje, tamamen nesnelerin interneti ve kripto para alanına yoğunlaşmış bir platformdur. Bu nedenle, kurumsal yatırımcıları kendine çekmektedir. Blockchain teknolojisi yerine kendine has Tangle ağını kullanan platform, oldukça hızlıdır. Takas ve sınır ötesi transfer gibi işlemleri saniyeler içerisinde tamamlar.

Dezavantajları nelerdir?

Platformun sunduğu IoT teknolojisi geliştirme araçlarına IOTA Cüzdan ile erişilebilir. Kişiye özel olan bu cüzdan, para ile satın alınmaktadır. MIOTA coin’i çevrimiçi cüzdanda saklamak siber saldırı riskini de beraberinde getirir. İsteyen kullanıcılar, varlıklarını bir donanım cüzdanına aktararak fonlarını koruyabilir.

IOTA nedir? MIOTA coin nasıl alınır?

MIOTA coin; Binance, BitFinex ve Huobi Global gibi kripto borsaları tarafından listelenmektedir. IOTA projesi ile ilgilenen yatırımcılar, öncelikle bu borsalardan birine üye olmalıdır. Eksiksiz bir şekilde üye olan yatırımcılar, cüzdanlarına para yatırarak MIOTA alımı gerçekleştirebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir