Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.229
% 1.29
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.229
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

İngiltere’nin rekabet kurulu, Norton-Avast birleşmesine nihai onayı verdi

NortonLifeLock Inc’in (NASDAQ:NLOK), rakibi Avast PLC’yi (LON:AVST) 6 milyar sterline satın alma planına Cuma günü İngiltere’nin rekabet kurulu tarafından nihai onay verildi ve yarım milyar müşteriye sahip dev bir siber güvenlik oyuncusu yaratacak bir anlaşmanın tamamlanması önünde engel kalmadı.

ABD merkezli NortonLifeLock, Çek merkezli Avast ile birleşmenin, Ağustos ayı başında İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu birleşmeye ilk kez geçici onay verdiğinde belirlenen takvime uygun olarak 12 Eylül’de tamamlanacağını söyledi.

O dönemde CMA, anlaşmaya ilişkin yaptığı incelemenin, birleşik şirketin önemli kurumsal rakipleri olmayacağı yönündeki endişeleri giderdiğini söylemişti. Düzenleyiciler, Avast ve NortonLifeLock için başlıca rekabet kaynağı olarak yazılım firması McAfee’yi göstermiş ve teknoloji devi Microsoft’un (NASDAQ:MSFT) da Windows işletim sistemi aracılığıyla bu şirketlerle mücadele edeceğini eklemişti.

Cuma günü yaptığı açıklamada CMA, 24 Ağustos’ta sona eren bir danışma sürecinin ardından ön kararın onaylandığını söyledi.

CMA soruşturma grubu başkanı Kirstin Baker, “Derinlemesine bir incelemede bulguları gözden geçirdikten sonra bu anlaşmanın tüketicilere sunulan seçenekleri kötüleştirmeyeceği konusunda artık tatmin olmuş durumdayız. Bu nedenle anlaşmanın devam edebileceği sonucuna vardık.” dedi.

Avast’ın İngiltere’de işlem gören hisseleri sabah saatlerinde hafif bir yükselişle işlem görüyordu.

Her iki şirketin de Google (NASDAQ:GOOGL) ve Apple (NASDAQ:AAPL) gibi teknoloji gruplarına ayak uydurabilecek büyük bir yazılım güvenliği firması yaratma arzusuyla, nakit ve hisse senedi şeklindeki anlaşma ilk olarak 2021 yılında duyurulmuştu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir