Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.926
% 2.29
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.926
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Altının seyrinde bugün açıklanacak istihdam verisi etkili olacak

Altın 5 aylık sert kaybını Eylül ayının ilk işlem gününde de sürdürdü. Kıymetli metal dün 1.689 dolara geriledi. Altın bu yıl içinde en düşük seviyeyi 1.680 dolar ile 21 Temmuz’da görmüştü. Dünkü dip nokta ile yıl içi en düşük aralık yeniden test edildi.

Sene başı itibarıyla %7 değer kaybeden altının bu ayın devamındaki seyri için Fed faiz kararı oldukça önemli. Fed’in faiz oranındaki kararı ise bugün açıklanacak istihdam ve sonraki hafta açıklanacak enflasyon verisine bağlı olacak.

İstihdam güçlü gelirse altındaki baskı devam edebilir

Temmuz’da beklentilerin oldukça üzerinde gelen tarım dışı istihdamın Ağustos’ta da artmaya devam etmesi ekonomideki yavaşlamaya rağmen sektörün güçlü olduğu anlamına gelir. Bu da Fed’in faiz artırım sürecine destek verir.

Enflasyon tarafında ise ilk ay rakamı %8,5 ile beklentilerden iyiydi. Fakat Powell, bunun devam etmeme riskine vurgu yaptı. Dolayısıyla enflasyonda düşüş olsa da hedef seviye olan %2’nin çok üzerinde kalması sıkı para politikasının da devam etmesi anlamına geliyor.

Altında bugün olumlu istihdam verisiyle haftalık kapanış 1.700 dolar altında kalabilir. 1.680-1.685 dolar aralığı görülebilir. Altında tepki alımı yaşanması için istihdamın beklentinin çok altında kalması gerekiyor. Bu olasılıkta 1.715 dolar gün içi direnç noktası olarak takip ediliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir