Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.727
% 1.60
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.727
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

İngiltere Temmuz’a Kadar Yeni Kripto ve Stablecoin Mevzuatı Getirecek

İngiltere hükümeti, Haziran veya Temmuz ayına kadar stablecoin’ler, kripto stake etme, borsa ve saklama hizmetleri için mevzuatı yürürlüğe koymaya hazırlanıyor. Açıklama, Ekonomi Bakan Yardımcısı Bim Afolami tarafından Pazartesi günü Innovate Finance Global Zirvesi’nde yapıldı.

Kripto Varlıkların Düzenlenmesi Adına Final Adım

Afolami, “Nihai tekliflerimizi yerine getirmek için mevzuatı yürürlüğe koymak için hızla çalışıyoruz. Canlıya geçtiğinde, borsa işletmek, müşteri varlıklarının saklanması ve diğerleri dahil olmak üzere bir dizi kripto varlık faaliyeti ilk kez düzenleyici çerçeveye girecek.” dedi.

İngiltere, 2023 yılında stablecoin’lerin ve kripto varlıkların genel olarak ülkede düzenlenen finansal faaliyetler olarak kabul edilmesi için temel oluşturan bir mali piyasa yasası çıkardı. Yerel düzenleyiciler Mali davranış otoritesi (FCA) ve İngiltere Bankası, geçen Şubat ayında bir stablecoin düzenlemesinin nasıl olacağı konusunda danışma yaptı. İngiltere Bankası, finansal sistemi etkileyecek kadar büyük stablecoin sağlayıcılarını denetleyeceğini, FCA ise daha geniş kripto alanını düzenleyeceğini söyledi.

Muhafazakar Parti’nin Kripto Hedefi

Afolami, Şubat ayında ikincil stablecoin mevzuatının geleceğini ima etti ve hükümetin bunu altı ay içinde tamamlamak için çaba gösterdiğini ekledi. Muhafazakar Parti önderliğindeki İngiltere hükümeti, bir kripto merkezi olmak istediğini söyledi ve o zamandan beri kriptoyu düzenleme konusundaki hırsları hakkında danışma yaptı. Bu yıl İngiltere’de bir seçim yapılması bekleniyor. Bu seçimde Muhafazakar Parti iktidardan uzaklaştırılabilir ve bazı kripto planları belirsizliğe düşebilir, bu da partinin planlarını uygulamak için sınırlı bir süreye sahip olabileceği anlamına geliyor. Şu anda İşçi Partisi seçimleri kazanma favorisi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version