Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.230
% 1.16
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.230
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

İngiltere Merkez Bankası, finans istikrar kapsamında ek kararlar açıkladı

Investing.com – İngiltere Merkez Bankası, sterlinde yaşanan rekor kaybın ardından 28 Eylül’de finansal istikrar hedefi doğrultusunda tahvil alımları yapacağını açıkladı.

Bugün yeni bir açıklama yapan İngiltere Merkez Bankası, 14 Ekim’de bitirilecek olan tahvil alımlarında satın alma planının düzenli bir şekilde sona ermesini desteklemek için ek önlemler duyurdu. Buna göre;

Banka, bugüne kadar 40 milyar sterline kadar alım teklifinde bulunan 8 günlük ihale gerçekleştirdi ve yaklaşık 5 milyar sterlin tahvil alımı gerçekleştirdi. Kullanılmayan kapasiteyi, kalan beş ihalenin maksimum boyutunu, her bir açık artırmada mevcut 5 milyar sterline kadar olan seviyenin üzerine çıkarmak için kullanmaya hazır olunduğu belirtildi.

Banka Geçici Genişletilmiş Teminat Repo Kolaylığı (TECRF) başlatacak. Bu imkân bankaların, bu haftanın sonundan sonra da devam edecek olan likidite sigortası operasyonları aracılığıyla müşterilerinin yükümlülük temelli yatırım (LDI) fonlarının karşı karşıya olduğu likidite baskılarını hafifletmelerine yardımcı olacak. Bu operasyonlar kapsamında Banka, endeks bağlantılı altınlar dahil olmak üzere Sterling Parasal Çerçeve (SMF) kapsamında uygun olan teminatları ve ayrıca şirket tahvili teminatı gibi SMF kapsamında normalde uygun olandan daha geniş bir teminat yelpazesini kabul edecek.

Banka ayrıca LDI fonlarının karşı karşıya olduğu likidite baskılarının daha da hafifletilmesini desteklemek için her Salı düzenli endeksli uzun vadeli repo operasyonlarıyla hazır olacak. Bu kalıcı olanak, endeks bağlantılı altınlar da dahil olmak üzere SMF’ye uygun teminat karşılığında bankalara ek likidite sağlayacak ve böylece LDI karşı taraflarına borç vermelerini destekleyecek. Likidite, Merkez Bankasının geçen hafta başlatılan ve her Perşembe banka kuru üzerinden sınırsız miktarda rezerv sunan yeni kalıcı kısa vadeli repo tesisi aracılığıyla da mevcut olacak.

Sterlinde son durum

Eylül’de tarih düşük seviyeye gerileyen sterlin, Ekim ayının ilk işlem haftasında dolar karşısında 1,14’e doğru toparlanma gösterdi. Parite, doların yeniden yükselişe geçmesinin etkisiyle 1,10 yakınında işlem görüyor.

Yazar: Necdet Erginsoy

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir