Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.326
% 0.56
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.326
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

İngiltere Merkez Bankası, DeFi’nin kripto piyasası için çözüm olacağına inanmıyor

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe, merkezsiz finans protokollerinin risk yönetimi için henüz etkili bir çözüm olmadığını düşünüyor.

Finans piyasalarında aracılar ortadan kaldırarak otonom bir işleyiş sunan DeFi anlatısı, İngiltere Merkez Bankası tarafından henüz kabul görmedi. Jon Cunliffe yaptığı konuşmada DeFi’yi sürücüsüz arabalara benzetti ve bu sistemin sadece işleyişi düzenleyen kurallar, programlar ve sensörler kadar iyi olduğunu söyledi.

Diğer yandan merkezsizliği de sorgulayan Cunliffe, protokol ne kadar merkezsiz olursa olsun bu sistemin arkasında faaliyetlerden gelir eden şirketler ve hissedarlar olduğuna dikkat çekti. Jon Cunliffe, bunun da protokollerin yönetiminin kimin elinde olduğuna dair belirsizlik oluşturduğunu söyledi.

İngiltere Merkez Bankasının planları hakkında da konuşan Cunliffe, 2023 yılında kripto cüzdanları da dahil olmak üzere dijital varlık ödeme sistemi alanında geniş çaplı bir düzenleme çerçevesi oluşturmak için çalışmaların başlayacağını aktardı.

FTX çöküşü, kripto para düzenleme ihtiyacını bir kez daha ortaya koydu

İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe, bugün yaptığı açıklamada, ayrıca FTX’in iflasının kripto endüstrisini yasalarla kontrol altına alınması ihtiyacını bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

Cunliffe, FTX ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

FTX’in İngiltere’de faaliyet izni olmasa da birçok şirketle olan bağlantısı ve piyasa katılımcılarının risklerden kaçınmak için endüstriden çıkışı hızlandırması, dünya genelinde faaliyet gösteren tüm kripto şirketlerini olumsuz etkiliyor. İngiltere ise şu an kripto şirketleriyle ilgili olarak sadece kara para aklamayı önlemeye yönelik kontrollere sahip.

İngiltere, bunun yanında itibari para birimleriyle desteklenen kripto para birimleri ve genel olarak kripto varlıkların pazarlanması konusunda düzenleme sağlayacak yeni bir finansal hizmetler ve piyasalar yasası üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir