Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.021
% 0.92
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.021
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

İngiltere hükümetinde tansiyon düşmüyor

Birleşik Krallık

İngiltere siyasetindeki tansiyon azalmıyor. Dün İçişleri Bakanı Suella Braverman istifa etti. Sosyal medya hesabından istifasını duyuran Braverman, resmi bir evrakı kişisel posta adresinden gönderdiğini, ancak hatasını fark edip bunu gerekli birimlerle paylaştığını söyledi. Siyasetin ciddi bir iş olduğunu ve yaptığı hatanın sorumluluğunu alarak istifa ettiğini açıklayan Braverman, hükümetin politikalarına dair endişeleri olduğunu da belirtti.

Göreve Grant Shapps getirildi

Braverman istifasının ardından İçişleri Bakanlığı’na Grant Shapps atandı. Shapps, İngiltere Başbakanlık adaylığı sürecinde Truss’ın rakibi olan Rishi Sunak’ı destekliyordu. Truss, Başbakan seçilince Shapps’i Ulaştırma Bakanlığı’na atamıştı.

İngiltere hükümeti güven sorunu yaşıyor

Boris Johnson dönemindeki istifaların ardından yeni isimlerle kurulan hükümet özellikle ekonomi politikaları nedeniyle tepki topluyor. Eylül ayında Başbakan Truss’ın açıkladığı vergi paketi hem halkan büyük tepki aldı hem de finansal piyasalarda büyük oynaklığa neden oldu. Sterlin varlıklarda yaşanan sert kaybı durdurmak için İngiltere Merkez Bankası piyasaya müdahale etti. Merkez Bankasının tahvil satışı 10 Ekim’de bitti, ancak bu süreçte kullanılan rezervler ve oluşan maliyet, Truss’ın başarısızlığı olarak eleştiriliyor.

Sterlinde son durum

Eylül’deki tarihi düşüşünün ardından toparlanma gösteren sterlin, bu hafta dolar karşısında 1,12, euro karşısında ise 0,87 seviyesi üzerinde işlem görüyor.

İngiltere 10 yıllık tahvil faizi yüksek oynaklık haftasında %4,6’yı aşarak 14 yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından bu hafta %4’te.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir