Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.470
% 0.72
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.470
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

İngiltere ekonomisi üretimin azalmasıyla Ağustos ayında küçüldü

İngiltere

Investing.com – İngiltere ekonomisi Ağustos ayında %0,3 oranında küçüldü.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi’nin bugün açıkladığı raporda, daha önce yapılan ilk okunmada %0,2 büyüme olarak kaydedilen GSYH’nin bugünkü son okunmada %-0,3 olarak güncellendiği belirtildi.

%0,3’lük daralmada en etkili kalem üretim oldu. Üretim, Temmuz’da %1,1’lik düşüşün ardından Ağustos’ta %1,8 düştü ve GSYH’deki düşüşe en büyük katkıyı yaptı. Üretimdeki kayıpta ise imalatta yaşanan %1,6’lık düşüş etkili oldu.

Hizmet sektörü Temmuz’daki %0,3’lük büyümenin ardından Ağustos’ta %0,1 düştü. Sağlık ve sosyal hizmet faaliyetleri, sanat, eğlence ve rekreasyon faaliyetleri sırasıyla %1,3 ve %5 düştü.

İnşaat sektörü Temmuz’daki %0,1’lik büyümenin ardından Ağustos’ta %0,4 büyüdü. Ağustos ayındaki aylık inşaat üretimindeki artış, onarım ve bakımda aylık %2’lik bir düşüş görüldüğünden, yalnızca yeni işlerdeki %1,9’luk artıştan kaynaklandı.

İngiltere ekonomisinde son dönemdeki zayıflamanın ana sebebi üretimdeki daralma oldu. Artan enerji maliyetleri en çok imalat tarafında etkisini gösterdi. Bugün açıklanan sanayi ve imalat rakamları da sert düşüş gösterdi.

Yazar: Deniz Engin

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Genel’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir