Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.172
% 6.07
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.172
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

İngiltere ekonomisi, Ekim ayında serbest düşüşten kurtulsa da henüz toparlanamadı

Yazar – Geoffrey Smith

Investing.com – Yeni Başbakan Rishi Sunak yönetiminde ortodoks maliye politikasına geri dönülmesinin, enflasyon ve faiz oranlarındaki yükselişle ilgili korkuları azaltmasıyla İngiltere’nin ekonomik faaliyetlerindeki serbest düşüş Kasım ayında durdu.

Bununla birlikte S&P Global’in aylık anketi; özel sektör şirketlerine verilen yeni siparişlerin, yaklaşık iki yılın en büyük düşüşünü yaşaması nedeniyle önümüzdeki aylara ilişkin görünümün kasvetli olmaya devam ettiğini söyledi.

S&P Çarşamba günü yaptığı açıklamada Mart ayından bu yana düşüş eğiliminde olan bileşik satın alma müdürleri endeksinin (PMI), Ekim ayındaki 48,2 puan iken Kasım ayında 48,3’e yükseldiğini belirtti. İmalat ve hizmet için PMI değerleri değişmeyerek sırasıyla 46,2 ve 48,8 olarak gerçekleşti. Genel olarak 50’nin altındaki bir endeks değeri faaliyetlerin düştüğünü gösterir. S&P’nin İngiltere’ye ait imalat PMI değeri, dört aydır bu seviyenin altında seyrediyor.

S&P, endekslerdeki istikrarın iş dünyasındaki gelişmelerden ziyade özellikle siyasi istikrara ilişkin beklentilerdeki iyileşmeden kaynaklandığını belirtti. İş dünyasındaki koşullar, son aylara kıyasla daha yavaş bir hızda da olsa kötüleşmeye devam etti.

S&P, “Bazı firmalar, arz sıkıntısının daha az yaşandığını, bunun da Kasım ayında üretim hacimlerinin desteklenmesine yardımcı olduğunu belirtmiştir.” dedi.

S&P ekonomisti Chris Williamson, şirketin son iki aylık anketinin, cari çeyrekte gayri safi yurt içi hasılada %0,4’lük bir düşüşle tutarlı olduğunu ve ülkenin, yaz aylarında başlayan ufak bir düşüşün ardından teknik resesyon tanımını karşılama yolunda ilerlediğini söyledi.

Williamson, “İleriye dönük göstergeler, özellikle de mal ve hizmet talebindeki giderek artan düşüş, yeni yıla girerken daralmanın derinleşeceğine işaret ediyor.” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Genel’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir