Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.470
% 0.53
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.470
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

İngiltere, CBDC Hakkında Şüpheli

Avustralya CBDC

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, ülkenin bir süredir üzerinde çalıştığı CBDC hakkında şüphe duyuyor.

Kripto kavramının ortaya çıkması ile ülkelerin merkez bankaları, kendi dijital paralarını (CBDC)  çıkarmak için çalışmalara başlamıştı. Bu süreçte İngiltere’de kendi dijital para birimini çıkartmak içi adım atmış, geçtiğimiz günlerde ise bir merkez bankası dijital para birimi cüzdan konsept kanıtı (Proof of Concept) geliştirmek için ihaleye çıkmıştı.

Ülke her ne kadar bu alanda çalışmayı sürdürse de İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey dijital sterline dair şüpheli.

Nakit Para Kaldırılmayacak

Andrew Bailey, Avro Bölgesi ülkelerinin maliye bakanlarının dijital bir avro üzerinde çalışılmasını desteklemesine rağmen, kısa bir süre önce “büyük bir yükseltme ile toptan bir merkez bankası para mutabakat sistemi” olduğunu gerekçe göstererek CBDC’ye olan ihtiyacı sorguladı.

“Teknolojiye ve fikre kendimizi kaptırmadan önce burada hangi sorunu çözmeye çalıştığımız konusunda çok net olmalıyız.”

Bailey ayrıca perakende kullanım söz konusu olduğunda nakit paranın kaldırılmasına yönelik bir plan olmadığını söyledi.

Aynı zamanda eski Merkez Bankası danışmanı Tony Yates, Financial Times’a yazdığı bir yazıda CBDC’lerin geliştirilmesiyle ilgili maliyet ve risklerin buna değmeyeceğini savunmakta.

16 Ocak tarihinde Avro Bölgesi ülkelerinin maliye bakanları, Avrupa merkez bankası tarafından üzerinde çalışılan potansiyel bir dijital avro üzerinde, halihazırda devam eden çalışmaları destekleyen bir bildiri yayınlamıştı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir