Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.857
% 2.44
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.857
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Tasfiye Memuru Kontrolündeki Alameda Cüzdanı Zarar Etti

Alameda

Alameda Research tasfiye memurlarının, şirketin alım satım cüzdanlarını kontrol etmesinden bu yana 11,5 milyon dolar zarar ettiği açıklandı.

Kasım ayında çöküş yaşayan FTX kurucusu Sam Bankman-Fried’in bir diğer kripto şirketi olan Alameda Research’ün alım satım cüzdanları, tasfiye memurlarının kontrolüne geçmesinden bu yana önemli kayıp yaşadı.

Arkham Intelligence tarafından 16 Ocak tarihinde atılan bir tweet’e göre, tasfiye memurlarının kontrolü altındaki bir cüzdanda yapılan tasfiyeler nedeniyle bazı önemli kayıpların yaşandığı ve bu kayıpların bir kısmının önlenebileceği açıklandı.

Önlenebilmesi Muhtemel 4 Milyonluk Dolarlık Zarar

Arkham konuya ilişkin verdiği örnekte, 0x997 ile biten cüzdanın tasfiye memurları kontrolü ilk ele geçirdiği zaman 15,2 milyon dolar net bakiye ile 20 milyon dolar USD Coin ve 4 milyon dolar Dai teminatına karşı 9.000 Ether (10,8 milyon dolar) kısa pozisyona sahip olduğunu belirtti.

Fakat 2 haftadır devam eden tasfiyeler nedeniyle, hesabın mevcut değeri şu anda 1.4 milyon USDC’ye karşılık 1.1 milyon dolar değerinde Ether’den oluşuyor. Cüzdan adresinin net bakiyesi 300 bin dolar seviyesinde.

Söz konusu cüzdanlarda, tasfiye memurlarının Alameda cüzdanlarından varlıkları çıkarmaya başlamasından 30 saat sonra, 29 Aralık’ta merkezi olmayan kripto borç verme platformu Aave’den farklı bir Optimism L2 hesabına 7 milyon USDC ve 4 milyon DAI çıkarılan bir tasfiye işlemi gerçekleşti.

Arkham, tasfiye memurlarının cüzdandan teminat çekmek yerine teminat satarak pozisyonu kapatmış olmaları halinde, kurtarılan 11 milyon dolar yerine en az 15 milyon doların korunabileceğini açıkladı.

Bu da tasfiyeler sırasında önlenebilecek 4 milyon dolarlık kayıp gerçekleştiği anlamına geliyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir