Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.781
% 1.18
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.781
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

İngiliz Mahkemesi: Craig Wright, Satoshi Nakamoto Değil!

Birleşik Krallık mahkemesi, Craig Wright’ın Satoshi Nakamoto veya Bitcoin whitepaper’ının yazarı olmadığına karar verdi. Bu karar, Kripto Açık Patent İttifakı (COPA) tarafından Nisan 2021’de Wright’a karşı açılan davanın ardından geldi.

COPA’nın davası, Wright’ın Satoshi Nakamoto olduğu iddialarını çürütmeyi ve Bitcoin whitepaper’ı ve altındaki kod üzerinde telif hakkı mülkiyeti iddia etmesini engellemeyi amaçlıyordu. Yargıç James Mellor, Wright’a karşı delillerin “zorlayıcı” olduğuna karar verdi.

Dava, tanık ifadeleri ve Wright’ın iddialarının eleştirel bir incelemesine dayanıyordu. Özellikle, Bitcoin’in önde gelen geliştiricilerinden biri ve İş kanıtı (PoW) mutabakat mekanizmasının yaratıcısı olan Adam Back ve diğer bir erken dönem Bitcoin geliştiricisi olan Martti Malmi, dava sırasında Wright’ın iddialarını reddetti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir