Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.645
% 1.42
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.645
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

İmmutable X Nedir ve Teknik Analizi

İmmutable X fiyat analizi, grafikler ve teknik göstergeler aracılığıyla geçmiş fiyat hareketlerini analiz edeceğiz. Destek ve direnç seviyelerini belirleyip ve yatırımcılara alım-satım kararları konusunda rehberlik edeceğiz.

Immutable X Nedir

Immutable X, Ethereum ağında NFT‘ler için geliştirilmiş bir katman-2 ölçeklendirme çözümüdür. Ethereum’un ölçeklenebilirliğini ve kullanıcı deneyimini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Immutable X, 2018 yılında James Ferguson, Robbie Ferguson ve Alex Connolly tarafından kuruld. NFT’lerin mint’lenmesi ve alım satım işlemlerinde anında işlem onayı ve neredeyse sıfıra yakın işlem ücretleri sunuyor. Kısacası kullanıcıların varlıklarının güvenliğinden ödün vermeden ERC-721 ve ERC-20 token’larını daha düşük maliyetlerle kolayca oluşturabilir ve alıp satabilir.

Immutable X, Ethereum blockchain’indeki işlemleri doğrulamak için bir katman-2 protokolü olan Zero-Knowledge Rollup (ZK-Rollup) adlı bir ölçeklendirme teknolojisini kullanıyor.

Toplam 2 milyar arzı olan bir ERC-20 yardımcı programı ve yönetişim token’ıdır.

IMX, işlem ücretlerini ödemek ve Immutable X’teki kullanıcıları ve geliştiricileri teşvik etmek için kullanılıyor.

NFT ticareti ve uygulama oluşturma gibi platformun büyümesine katkıda bulunarak IMX tokenleri kazanabilirler.

IMX, token sahiplerinin ödül havuzlarında stake etme yoluyla ödüller kazanmasına olanak tanır. Ayrıca topluluk önerileri sunarak ve oylayarak Immutable X’in yönetişimine katılabilirler. Sahip oldukları IMX coin sayısı arttıkça oylama güçleri de artar.

Immutable X Fiyat Teknik Analizi

Immutable X Fiyat Teknik Analizi

Immutable X grafiğine baktığımız zaman çanak kulp formasyonu oluşturduğunu gözlemliyoruz. Hatta bu bu formasyonu ters omuz baş omuz formasyonuna da benzetebiliriz. Formasyonun bozulmaması için 0.6450$ seviyesinin kırılmaması gerekir. Fakat bu günlerde kripto piyasalarında negatife dönen bir senaryo var gibi duruyor.

Eğer piyasalarda satıcı baskısı artarsa ilk etapta 0.6947$ desteğine geri çekildikten sonra 0.6450$ desteğine kadar düşüşünü sürdürme olasılığı var. Sonrasında ise ikili dip formasyonu oluşturabilir ve sonrasında 1.3695$ seviyelerine kadar yükselişini sürdürebilir.

Immutable X eğer 1.3695$ direncini kırabilirse çanak kulp formasyonunu da tamamlamış oluyor. Ve hedef olarak  4.68$  direnç seviyesini baz almış olur. Fakat bu seviyeye kadar ilerleyebilmesi için ilk etapta 1.7260$ seviyesini. Daha sonrasında ise de 2.3524$ direnç seviyelerini test etmesi gerekir. Eğer 2.3524$ direncini destek edinirse burda bir yatay hareket söz konusudur. Fiyatın 2.3524$ ile 4.68$ arasında fazlasıyla direnç bölgesi olmayacağından bu seviyeden sonra sert bir yükseliş dönemine girip birkaç gün içerisinde %90‘dan fazla kazanç bırakır. Bu analizimiz uzun vadelidir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir