Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.091
% 4.10
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.091
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

IMF’de Sıcak Açıklama: Bu Altcoin’ler Yeni Çöküşü Tetikleyebilir!

Mayıs ayındaki Terra-LUNA çöküşü ve Haziran ayındaki likidite krizi nedeniyle kripto piyasası zor günler geçirdi. ABD faiz artışının “kripto kışı”na daha fazla baskı eklemesiyle satışlar devam ediyor. Şimdi, Uluslararası Para Fonu (IMF), bir altcoin piyasasının yeni çöküşü tetikleyeceğini söylüyor.

IMF, bu altcoin piyasasının satışlara yol açacağını söylüyor

IMF Para ve Sermaye Piyasaları Direktörü Tobias Adrian, 27 Temmuz’daki bir röportajda, stablecoin’lerin başka bir kripto kışına yol açabileceği için kripto piyasası satışlarının bitmediğini öne sürdü. Son IMF ekonomik görünüm raporu, 2022 ve 2023’te kasvetli küresel ekonomik büyümeyi gösteriyor. Tobias Adrian, röportajda konu hakkında şu açıklamalara yer verdi:

Hem kripto paralarda hem de hisse senetleri gibi riskli varlık piyasalarında daha fazla satış görebiliriz. Bazı ICO’larda daha fazla başarısızlık olabilir. Özellikle en çok etkilenen algoritmik stablecoin’lerin bazıları risk altında. Başarısız olabilecek başka projelerde var.

IMF yetkilisinin alarm verdiği stablecoin piyasanın en büyük isimleri:

  • USDT, USDC, BUSD, DAI, FRAX, TUSD, USDP, USDN, XAUT, USDT, MIM, LUSD, GUSD, SUSD, HUSD, FLEXUSD, DOLA, YUSD

IMF Başkanına gör başka bir kripto satışı, bazı kripto para birimlerinde, özellikle algoritmik stablecoin’lerde ve hatta fiat destekli stabil paralarda daha da başarısız olabilir. Adrian, stablecoin’lerin tamamen nakit ile desteklenmediğini ve hazinelerin daha fazla risk oluşturduğunu söylüyor.

Terra-LUNA çöküşünden sonra Tether’ın bire bir desteklenmediği ve sabitliğini kaybedebileceği ortaya çıktı. Bununla birlikte, nakit rezervlerle desteklenen bazı stablecoin’lerin başarısız olma olasılığı daha düşük.

Tether CTO’su Paolo Ardoino bugün USDT’nin Çin ticari belgesine sahip olmadığını açıkladı

Ardoino ayrıca, toplam ticari kağıt riskinin son bir yıla göre 30 milyardan 3,7 milyara düştüğünü paylaştı. Tether, bu yıl Ağustos ayı sonuna kadar maruziyeti 200 milyona ve Ekim ayı sonu/Kasım ayı başına kadar sıfıra indirmeyi planlıyor. IMF, yaklaşan bir durgunluk riski taşıyan yükselen enflasyon ortamında küresel ekonomik büyümenin notunu düşürdü. Adrian, borsaları ve cüzdan sağlayıcılarını düzenlemek için küresel bir düzenleyici yaklaşımın gerekli olduğunu söylüyor.

FOMC toplantısı ortasında Bitcoin ve altcoin piyasaları dalgalanıyor

Fed, 75 ila 100 baz puan arasında faiz kararına hazırlandığı için Bitcoin ve altcoin’ler dalgalı. Temmuz FOMC toplantısı, enflasyonun Haziran ayında %9,1’e yükselmesi sonucunda Fed’in masaya 100 baz puanlık bir faiz artırımı koyması nedeniyle kripto ve hisse senedi piyasaları için çok önemli. Bitcoin ve Ethereum şu anda sırasıyla 21.511 ve 1.483 dolardan işlem görüyor. Son 24 saatte göre %2.5 ve %7 oranında değer kazandırlar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir