Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.420
% 1.94
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.420
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Hong Kong ve Yeni Kripto Hamlesi!

Hong Kong ve Yeni Kripto Hamlesi

Hong Kong ve Yeni Kripto Hamlesi! Hong Kong Para Otoritesi (HKMA), yerel olarak yetkilendirilmiş kuruluşlar için tokenleştirme ve dijital varlık saklama standartlarına ilişkin 11 sayfalık bir dairesel yayınladı. Dokümanda, kurumların kripto saklama hizmetlerinde uygun yönetişim ve risk yönetimi için kapsamlı risk değerlendirmeleri yapmaları ve gerekli kaynakları tahsis etmeleri isteniyor. Ayrıca, HKMA, kuruluşların olası veya mevcut çıkar çatışmalarını etkili bir şekilde ele almak için iç politikalar geliştirmelerini talep ediyor.

Bu yetkilendirilmiş kuruluşların ayrıca müşteri varlıklarını şirket varlıklarından ayırmaları ve “müşteri dijital varlıklarının hırsızlık, dolandırıcılık, ihmal veya diğer haksız eylemler nedeniyle kaybı riskini azaltmak için konteyner ve felaket kurtarma planları oluşturmaları gerekiyor” HKMA’nın yönergelerinde belirtildi.

Hong Kong’un gerçek merkez bankasından gelen diğer gereksinimler arasında, kripto saklama düzenlemeleriyle ilişkili risklerin kapsamlı bir şekilde açıklanması ve kara para aklama ve terörizmin finansmanı konusundaki protokollere uyulması yer alıyor. Bu yetkilendirilmiş kuruluşlar veya ilgili yerel olarak kuruluşmuş yetkilendirilmiş kuruluşlar (bu tür faaliyetlerde zaten bulunan yan kuruluşlar da dahil olmak üzere), HKMA’ya bilgi vermek ve dairesel yayının tarihinden itibaren altı ay içinde Ek’de belirtilen standartlara uygunluğu onaylamak zorundadır, “HKMA belirtti.

Dikkatinizi çekebilir: Ripple için Yeni İddialar!

Bu kılavuz, Hong Kong’un Asya’nın kripto merkezi olarak konumunu yeniden kazanma çabalarını takip ediyor. Haziran 2023’ten bu yana, bölge resmi olarak sanal varlık ticaret platformları için lisanslama rejimini başlattı ve lisanslı borsalara perakende ticaret hizmetleri sunma izni verdi. Hong Kong, HashKey ve OSL olmak üzere iki platforma lisans vermiştir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir