Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.943
% 1.35
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.943
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Hong Kong SFC, Sahte MEXC Borsası Hakkında Uyarı Yayınladı

Hong Kong SFC, Sahte MEXC Borsası Hakkında Uyarı Yayınladı

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), sahte bir kripto borsası olarak hareket eden ve MEXC adını kullanan bir dolandırıcılık şebekesine yönelik sekiz web sitesini tespit etti. Bu web sitelerinin tamamı alan adlarında “MEXC” ifadesini içeriyordu.

SFC, sahte MEXC olarak faaliyet gösteren bu dolandırıcılık şebekesinin, potansiyel yatırımcıları kandırdığını ve paralarını çekmeye çalıştıklarında sorunlar yaşadıklarını belirtti. Yatırımcıları kripto para birimi satın almaya teşvik eden sahte kuruluş, onları MEXC tarafından işletilen web sitelerine yönlendiriyor ve daha sonra yatırım yapmaları için belirli banka hesaplarına para yatırmalarını istiyor.

İlginizi çekebilir: Binance CEO’su Richard Teng’in Yeni Yıl Mesajı ve Kripto Para Piyasası İçin Öngörüleri!

SFC’nin yaptığı açıklamada, sahte MEXC olarak faaliyet gösteren bu şebekeye ait olduğu düşünülen sekiz web sitesinin tespit edildiği ve bu web sitelerinin hepsinin alan adlarında “MEXC” ifadesini kullandığı vurgulandı.

Hong Kong SFC

SFC, halkı benzer alan adlarına sahip web sitelerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı ve MEXC ile ilişkilendirilen bu sahte web sitelerinin sürekli olarak oluşturulabileceğini belirtti.

Bununla birlikte, SFC’nin gerçek MEXC borsasının uygulama kararlarına ilişkin artan denetimlerin ortasında bu uyarıyı yayınladığına dikkat çekildi. Özellikle, MEXC’nin bazı tüccarların hesaplarını dondurduğu ve fonlarına el koyduğu iddialarıyla ilgili olarak geçtiğimiz yıl yapılan haberlere atıfta bulunuldu.

Ek olarak, Coin Mühendisi Katıl üyesi olmak ve ayrıcalıklara erişmek için, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil ol.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir